Advert
as

KROSTA GURURLANDIRAN BAŞARI

KROSTA GURURLANDIRAN BAŞARI

Kros yarışmalarında takım olarak Türkiye derecelerinde önemli başarı sağlayan sporcuları tebrik eden Çalışkan, başarıya giden yolda katkı sunanlara da teşekkür etti.

Bölge yarışmalarında derece elde edip yarı finalde de final bileti aldıktan sonra Adana'da yapılan Turkcell 14, 16 ve 18 yaş altı Bölgesel Kros Ligi final yarışmalarına katılan Bingölllü sporculardan oluşan takımlarımızdan biri Türkiye 2’ncisi, 3 takım Türkiye 6’ncısı ve bir takım da 10’uncusu olarak ilimizi gururlandırdı.

Adana Merkez Park'ta, 14, 16 ve 18 yaş altı kategorilerinde gerçekleştirilen yarışmalara, erkeklerde 274, kadınlarda 248 olmak üzere 522 sporcu katıldı.

Yarışmalara katılan Bingöl Olimpiyat Spor Kulübü U14 kız takımı Türkiye 2’ncisi olurken Bingöl Karması U14 erkek takımı, Bingöl Karması U16 erkek takımı ve Bingöl Karması U18 erkek takımı Türkiye 6’ncısı oldular. Bingöl Karması U14 kız takımı ise Türkiye 10’uncusu oldu.

Başarılar hakkında açıklamada bulunan Solhan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Zülfü Çalışkan; “Sporcularımız ve yeri geldi anne-baba olan, yeri geldi abi olan, gecesini gündüzünü gençlerimiz için harcayan Ümit Sekin hocamız, sizler bu zor süreçte hep ilçemizin yüzünü güldürdünüz, emeğinize ve yüreğinize sağlık. Tabiki bu zorlu süreç bir ekip işiydi. Hep yanımızda olanlar oldu. Bizleri  motive eden, destek olan, bize inanan ve güvenenler oldu. Burada: başta Atletizm İl Temsilcimiz Osman Orman hocamıza, Ahmet Demir hocamıza, Veysel Anacur hocamıza, Musa Anacur hocamıza, Murat Çağatay hocamıza, Meral Karatabak hocamıza ve Ahmet Hişam hocamıza teşekkür ederiz. Ayrıca, bingöl Olimpiyat Spor Kulübü Başkanı Aydın Bünül beye ve yönetim kuruluna, milli gururumuz Yavuz Ağralı’ya, sporcularımızın okul idarelerine, Yükselen Gençlik Spor Kulübü Başkanı Abdulselam Açıkbaş  ve yönetim kuruluna teşekkür ederiz. (bingöl atletizm camiası yarışlara 5 takım ile başvurup finallere 5 takım ile katılarak şampiyonada finallere tüm takımlarını çıkaran tek il olmanın haklı gururunu yaşıyor...) Bu zorlu süreç için bizlere her daim destek veren İl Müdürümüz Mahmut Danayiyen müdürüme, Spor Hizmetleri  Müdürümüz Ali Rıza Akarca beye, spor şube müdürümüz Abdurrahman Demir beye ve Bingöl Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz idareci ve memurlarına şükranlarımızı sunuyoruz. İl Milli Eğitim Müdürümüz Rahmi Güney bey ve Milli Eğitim İl Koordinatörümüz Şener Macit hocamız spor ve sporcunun yanında olarak bizleri ziadesi ile mutlu etmiştir. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Bizlere her daim destek olan Kaymakamımız Sayın Muhammed Çetin beye teşekkür ediyoruz. Solhan Belediye Başkanımız Sayın Abdulhakim Yıldız ile ekibine ve Solhan Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Bu başarının görünmez kahramanlarından biri de tabiki Solhan Belediyesidir.” ifadelerini kullandı.

“İSKELETİNİ OLUŞTURDUĞUMUZ 3 ERKEK TAKIMIMIZ TÜRKİYE 6’INCISI OLDU”

Çalışkan, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: “İlçemiz açısından 9 sporcu ile 3 kategoride katkı sunduğumuz il takımlarımızın katıldığı bu yarışların final ayağında her üç kategoride de Türkiye 6’ncıs olması mutluluk vericidir. Bu küçümsenecek değil, onur duyulacak, gurur duyulacak bir başarıdır. Gençlerimizin başarısında istikrarı ortadadır. Hiç bir başarı tesadüf eseri değildir. Belki kürsüyü kaçırmak bizleri biraz buruk edebilir ama iskeletini oluşturduğumuz 3 erkek takımımız Türkiye 6’ncısı oldu. Bu başarının baş mimarı Ümit Sekin hocam ve aslan parçası gençlerimiz hepinizin emeğine yüreğine sağlık. Gençlerimizin hazırlık sürecine katkı sunan mesai arkadaşlarımıza, gönüllü kardeşlerimize teşekkür ediyorum. 8 Ocak’ta ilimizde yapılacak okullar arası kros grup müsabakalarında  yarışacak olan gençlerimize şimdiden başarılar diliyorum.”

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum