Advert
as

MEZRA-DER’DEN KAYMAKAM ÇETİN’E ZİYARET

MEZRA-DER’DEN KAYMAKAM ÇETİN’E ZİYARET

Solhan’da faaliyet gösteren Mezra Solhan Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Nihat Yürüyen, bereberindeki dernek yöneticileri ile birlikte Solhan Kaymakamı Muhammed Çetin’i ziyaret edip mezra bölgesi hakkında bilgi verip Solhan ile bölge bağlantı yolu taleplerini yinelediler.


Mezra Solhan Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (MEZRA DER) Başkanı Nihat Yürüyen, bereberindeki dernek yöneticileri ile birlikte Solhan Kaymakamı Muhammed Çetin’i ziyaret ettiler. Mezra Der heyetine İl Genel Meclisi Üyesi Rıza Çelik de eşlik etti.
Yapılan ziyaret sonrası açıklamada bulunan MEZRA DER Başkanı Yürüyen, şu ifadeleri kullandı: “Solhan Kaymakamı Sayın Muhammed Çetin’i ziyaret ettik. Samimi karşılama ve hoş sohbet için kendilerine teşekkür ederiz. Ziyaretimizde Mezra bölgesi ve o bölgeden Solhan ilçemize ve farklı bir çok bölgeye yerleşen halkımız hakkında bilgi verdik. Gelintepe Köyü ile Genç Bayırlı Köyü gurup baglantı yolunun önemini kendilerine arz ettik. Solhan nüfusunun  ortalama yüzde 70’i bu bölgeden Solhan ve çevre köylerine yerleştiklerini, yani tavz bölgesi ile zıkte bölgesi bağlantısının ve Solhan yaylası ile Bayırlı köyüne ulaşımın bu yol ile sağlandığını izah etti. Bu yolun genişletilmesi, alt yapısının yapılması durumunda Gelintepe’den Bayırlı’ya km mesafesi sadece 12 Km  olan bu yolun bölge insanı için nekaddar önem arz ettiği, hayvancılık, arıcılık ve türizim sektörünün bölgemize ekonomi acıdan değer katacağı hepimizin malumudur. Yaz aylarında bölgeye akın eden insanlarımızın oluşu ve üreticilerimiz sıfır  masrafla ekonomiye katmadeğer katacaktır. Aynı zamanda bu yoldan ata diyarlarına, akraba, eş-dost  ziyareti  kolaylaşacak ve 22. Yüzyılda bu kadar önem arz eden baglantı yolunun yapılmasını önemini dile getirdik. Sayın Kaymakamımız da gereğini yapacaklarını belirtmişlerdir. Misafirperverliğinden ve duyarlılığından dolayı tekrar teşekkür eder, hayırlı çalışmalar dileriz.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum