Advert
as

3 İLÇE’YE 3 MİLYON TL KREDİ DESTEĞİ VERİLDİ

3 İLÇE’YE 3 MİLYON TL KREDİ DESTEĞİ VERİLDİ

Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü tarafından geçen yıl Kiğı, Karlıova ve Yedisu ilçelerindeki besici ve arıcılara toplamda 3 milyon 105 bin 829 lira 60 kuruş kredi desteğinde bulunuldu.

Bingöl Orman İşletme Müdürü İbrahim BÖRÜ yaptığı açıklamada; “Bingöl Orman İşletme Müdürlüğümüzce, ORKÖY projesi kapsamında 2021 yılı içerisinde Bingöl İli Kiğı, Karlıova ve Yedisu İlçelerinde 9 Köyde Orman Köylerimize 49 Ünite Süt Sığırcılığı, 26 ünite Süt Koyunculuğu ve 3 ünite Fenni Arıcılık olmak üzere toplamda 3.105.829,60 TL kredi desteği sağlanmıştır. Orman Köylerimizde ikamet eden vatandaşlarımıza destek vererek sosyal ve ekonomik yönden yaşam şartlarını iyileştirmektir. İlimize SÜTAŞ’ın yapmış olduğu yatırımlardan dolayı 2021 yılı içerisinde Süt Sığırcılığı ve Süt Koyunculuğunda verilen destek miktarı yüksek tutulmuş olup 2022 yılında yapılacak olan yatırımlarda da Süt Sığırcılığı ve Süt Koyunculuğu ön planda tutulacaktır.” İfadelerini kullandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum