Advert
as

BİR EĞİTİMCİNİN HUKUK MÜCADELESİ

BİR EĞİTİMCİNİN HUKUK MÜCADELESİ

Tarık Sezai Karatepe hakkında 18 Eylül 2006'da bir gazetenin irtica manşeti ile linç kampanyası başlatılmıştı. Öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen Karatepe, öğretmenliğe dönmek için başvurdu.

2006 yılında medyada Karatepe lehine, uğradığı haksızlığa sessiz kalmayarak çeşitli yazılar yayınlandı.

Karatepe aleyhine her türlü psikolojik savaşı deneyen darbeci yapılar, Fetöcü savcı ve hakimleri devreye sokarak 2.5 yıl hapis cezası almasına neden oldular.

Karatepe’nin lehine Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’nün verdiği, “Kanun Yararına Bozma Yoluna Gidildiği” kararını dikkate bile almayan Yargıtay hakimleri, önceden hazırladıkları planla, mahkumiyet almasına yol açtılar.

Karatepe’nin isimlerini belirttiği tanıklar dinlenmemiş, eksik soruşturma yapılmıştı.

Öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen Karatepe, yıllar sonra “Memnu Hakların İadesi ve Hak Yoksunluklarının Ortadan Kalktığı”na dair kararla, Milli Eğitim Bakanlığı’na öğretmenliğe dönmek için başvurdu.

FETÖCÜ SAVCI VE HAKİMLER HAPİSTE
Kumpasta başrolü oynayan ve düzmece bir iddianame ile ceza almasına sebep olan Cumhuriyet Savcısı ile “Kanun Yararına Bozma”  kararını görmezden gelen Yargıtay üyeleri FETÖ üyeliğinden halen hapisteler.

MİLLİ EĞİTİM CAMİASI YAKINDAN TANIYOR
Karatepe, çeşitli Milli Eğitim Müdürlüklerinde Yazarlık Atölyesi seminerleri verdi. Yüzlerce okulda, Talas, Malazgirt, İstanbul’un Fethi, Kut’ul Amare, 15 Temmuz Hain Darbe Teşebbüsü ve aynı zamanda Ahilik Meslek Teşkilatı sunumları yaptı. Karatepe’nin, Yüreğimde Bir Sızı, Henüz On Dördündeydi, Sen Yoksun Diye adlı fikir kitapları İle Sibel’in Dünyası adlı çocuk ve aile kitabı bulunuyor.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NIN KARARI MERAKLA VE HEYECANLA BEKLENİYOR
Karatepe’nin sevenleri Milli Eğitim Bakanlığı’ndan, Tarık Sezai Karatepe’nin bir an önce öğretmenliğe dönmesini bekliyorlar.

DANIŞTAY 12. DAİRESİ’NİN EMSAL KARARI VAR
Danıştay 12. Dairesi, “Memnu Hakların İadesi ve Hak Yoksunluklarının Ortadan Kalktığı”na dair kararla müracaat eden bir memur için göreve dönme yolunu açmıştı.

MEMNU HAKLARIN İADESİ NEDİR?
Memnu Hakların İadesi, bir başka adıyla “Yasaklanmış Hakların Geri Verilmesi”, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nda belli bir suçu işlemekten dolayı cezaya mahkumiyetin bir sonucu olarak, ömür boyu devam edecek bir hak yoksunluğu olmadığına hükmetmiştir.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum