Advert
as

BİK GENEL MÜDÜRÜ RIDVAN DURAN’DAN ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

BİK GENEL MÜDÜRÜ RIDVAN DURAN’DAN ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Genel Müdür Rıdvan Duran, pandemi başta olmak üzere çok fazla etmenden etkilenen ancak görevini ifa etmekten asla vazgeçmeyen, kamu yararı gözetmekten, sağduyudan ve ahlaki ilkelerden taviz vermeyen basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran’ın yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

“Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi, gelişmelerden haberdar olması göreviyle çıktıkları yolda kimi yayın organları takdiri hak edecek işler ortaya koyarken, kimileri dezenformasyonu görev edinmiş gibi davranmakta.
Hızlı haber vermek, daha çok okunmak gibi saiklerle haber doğrulama süreçlerini teğet geçen, bu nedenlerle habercilikten çok bilgi kirliliğine hizmet eden anlayışın süreç içinde normal ölçülere geleceğine inanıyorum.

Kurum olarak, iki yıldır pandemiden etkilenen basın kuruluşlarına ve basın çalışanlarına yönelik desteklerimizi artırarak devam ettiriyoruz. Eğitimler, istişare toplantıları düzenliyoruz. Dezenformasyondan kaçınmanın, doğru habercilik yapmanın önemine değiniyor, uzman destekleri ile gazetelerimizi ve çalışanlarını bir araya getirmeye devam ediyoruz.

Basına destekle geçen 61 yılı ardımızda bırakırken, sorumluluğumuzun farkında olarak 2022 yılında da basınımızın yanında olma görevini sürdüreceğiz.

Evlerimize kapanmak zorunda kaldığımız, afetlerin canımızı yaktığı günlerde, yayın organlarında haberler hiç eksik olmadı. Tam zamanında bizlere ulaştırıldı.

Her şart ve zorlukta vazifesini yerine getiren gazetecilerimize emekleri için teşekkür ediyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum