Advert
as

MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘eTwinning Mesleki Gelişim Çalıştayı’ düzenlendi.

Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi tarafından 4-5 Ocak 2022 tarihlerinde düzenlenen çalıştaya, 10 mentör ve 45 katılımcı olmak üzere 55 öğretmen katıldı.

Çalıştayın açılış programında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eTwinning Kalite Etiketi Ödüllü öğretmenler projelerini sundu.

  Vali Yardımcısı Fatih Kaya ve İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, çalıştay salonunda öğretmenlerden hazırladıkları eTwinning projeleri hakkında bilgi aldı.

Çalıştayda; iklim değişikliği, su kullanımı konusunda farkındalık, özel eğitim, ekolojik okul, eğitimde dijitalleşme ve kitap okumanın önemi temalı projeler hakkında öğretmenlerden bilgi alan Vali Yardımcısı Fatih Kaya, çeşitli temalarda oluşturulan bu eTwinning projelerinin yaygınlaştırılması ve tüm okullarla paylaşılması gerektiğine dikkat çekti.

 İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney ise, ilde yürütülen eTwinning projelerinin tüm öğretmen ve öğrencilerle paylaşılması için ‘eTwinning Proje Pazarı Fuarı’ düzenleneceğini belirtti.

Güney, “2019 yılında ilimizdeki eTwinning Kalite Etiketi sayısı 6 iken 2020 yılında 10 kat artarak 61 oldu. 2021 yılında da ilimizde 138 kalite etiketi ödülü alınmıştır. Bu da 100’ün üzerinde bir artış anlamına gelmektedir” diyerek çalıştayda emeği geçen öğretmenlere teşekkür etti.

eTwinning İl Koordinatörü Gülten Butakın ise, şunları söyledi: “eTwinning faaliyeti Avrupa’daki ve ülkemizdeki öğretmenler arasında iletişimi, paylaşımı ve işbirliğini sağlamak için oluşturulan çevrimiçi bir portal üzerinden yürütülmektedir. eTwinning portalında farklı okullardan öğretmenler çevrimiçi olarak işbirlikçi projeler yürütmektedirler. Öğrenci odaklı ve etkinlik bazlı olan eTwinning projelerinde pedagojik yenilikçilik, müfredat ile entegrasyon, ortak okullar arasında iletişim ve işbirliği ve teknoloji kullanımı kriterleri bulunmaktadır. Projelerini tamamlayan öğretmenler Kalite Etiketine başvuru yapabilmektedirler.” 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum