Advert
as

ENSAR VAKFI BAŞKANI KATIKSIZ'DAN ÖNEMLİ ÇAĞRI

ENSAR VAKFI BAŞKANI KATIKSIZ'DAN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Seçmeli derslerin seçim sürecinin başlamasıyla birlikte Bingöl'de velilere ve eğitimcilere çağrıda bulunan Ensar Vakfı Bingöl Şube Başkanı Mansur KATIKSIZ, “Ortaokullarda ve liselerde her yıl olduğu gibi bu yılda seçmeli ders olarak verilecek olan Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Siyer derslerini 21 Ocak 2022 tarihine kadar çocuklarımıza seçtirelim” dedi.

Ensar Vakfı Bingöl Şube Başkanı Mansur Katıksız’dan Önemli Çağrı; “Kur'an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Siyer Seçmeli Dersleri Öğrencilerimize Seçtirelim”

Başkan Katıksız yaptığı açıklamada; “Kur’an-ı Kerim ahlakına sahip bir nesilden ailesine ve milletine hayırdan başka bir şey gelmez. Bütün veliler çocuklarının kendilerine yakışır bir evlat olmasını beklerler. Onun için velilerin Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Siyer dersini seçerek çocuklarını yönlendirmelerini bekliyoruz. Bu çocukların hem geleceği için hem de dini noktada daha iyi yetişebilmesi için çok önemlidir.” dedi.

BU KONUDA HASSAS DAVRANIN
Bu konuda hassas davranılmasını vurgulayan Katıksız açıklamasının devamında, “Nüfusunun 98’i Müslüman olan bir ülkede Kur’ân-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Siyer derslerini öğrencilerimizin almasını sağlamalıyız. Nitekim Allah’ın Kitabı ve  Sevgili Peygamberinin örnek ahlâkı ile tanışmayan bir gençliğin, kendi öz değerlerinden uzaklaşarak her türlü yanlış düşünceye açık hale geleceği ve geleceğimizi tehlikeye sokacağı bilinmelidir. Bütün halkımızı bu konuda hassas davranmaya davet ediyoruz. Yüzde 98’i Müslüman olan ülkede, yüzde 98 çoğunluğa sahip olan insanların inançlarını ve doğrudan hayata bakışını ilgilendiren derslerin o insanların önüne seçmeli olarak konulmamalıdır. Mevcut süreçte Hz. Muhammed’in hayatının, Kur’an-ı Kerim’in seçmeli ders yapılarak öğrencilerin önüne konulması evet bir başarıdır, ama bu bir pansuman tedbirdir. Biz, kendi inancımızla ilgili pansuman tedbir değil gerçek tedavinin olmasını isteriz. Okul idaresinin ‘bunu okutacak öğretmenim yok’, ‘yerim yok’, ‘yeterli sayıda seçen olmadı’ diyerek seçimleri geri çevirmesi gerçek bir sebep de olmamalı" İfadelerini kullandı.



Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum