Advert
as

ARAKONAK TAŞKIN KORUMA TESİSİ TAMAMLANDI

ARAKONAK TAŞKIN KORUMA TESİSİ TAMAMLANDI

Bingöl'ün Solhan ilçesi Arakonak beldesinde 2. kısım taşkın koruma tesisi tamamlandı. Mutluca Köyü mutluca deresi ve yan dereleri 1. kısım taşkın koruma inşaatı işine ait sözleşme imzalandı.


Temmuz 2021 tarihinde sözleşmesi imzalanan Arakonak beldesinde 2. kısım taşkın koruma tesisi tamamlandı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Bingöl'e yaptığı yatırımlarla kentin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Bu kapsamda Solhan İlçesi Arakonak Beldesinde bulunan ve taşkınlara sebebiyet veren Hayran Deresi Taşkın Koruma Projesi tamamlandı. Proje ile Hayran Deresi üzerinde bin 735 metre uzunluğunda çift taraflı kâgir taşkın koruma kanalı, 5 adet ıslah sekisi, 1 adet çift gözlü menfez, 1 adet betonarme yol geçişi, 2 bin 462 metre korkuluk imalatları tamamlanarak hizmete alındı.
DSİ Genel Müsürlüğünden yapılan açıklamada: “Bingöl Solhan Arakonak Beldesi 2. Kısım Taşkın Koruma Tesisiyle 370 dekar tarım arazisi ve 1 Belde Merkezinin taşkın zararlarından korunması temin edilmiştir.” denildi.
MUTLUCA DERESİ TAŞKIN KORUMA İŞİ İÇİN SÖZLEŞME İMZALANDI
Bingöl Solhan Mutluca Köyü mutluca deresi ve yan dereleri 1. kısım taşkın koruma inşaatı işine ait sözleşme imzalandı.
DSİ 9. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada: “Bingöl Solhan Mutluca Köyü Mutluca Deresi ve Yan Dereleri 1. Kısım Taşkın Koruma İnşaatı işine ait sözleşme, 03.01.2022 tarihinde DSİ 9. Bölge Müdürü Vekili Hacı Akgül ile yüklenici Güntoğar Kardeşler İnş. Taah. Nak. Tic. Ltd. Şti. arasında imzalandı. Sözleşmesi imzalanan Bingöl Solhan Mutluca Köyü Mutluca Deresi ve Yan Dereleri 1. Kısım Taşkın Koruma İnşaatı işi kapsamında; 1.740 metre kâgir duvar, 500 metre betonarme duvar, 55 adet brit, 6 adet menfez, 2 adet üst geçit ve 1950 metre korkuluk imalatı yapılacaktır. Böylece 310 dekar tarım arazisi ve 1 köy taşkın zararlarına karşı daha emniyetli hale gelmiş olacaktır. Hayırlı olsun.” ifadelerine yer verildi.
Abdulhamit Bildik

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum