Advert
as

Tavz-Der’den Bayramlaşma Programı

Tavz-Der’den Bayramlaşma Programı

Tavz-Der tarafından Genç İlçesi Binekli Köyü’nde düzenlenen bayramlaşma programı, renkli görüntülere sahne oldu.

Bingöl Tavz Kültür Sanat ve Kalkınma Derneği (Tavz-Der) Ramazan Bayramı dolayısıyla Genç İlçesine bağlı Binekli Köyü’nde bayramlaşma programı düzenledi.

 

Bingöl, Muş, Diyarbakır, Malatya, Elazığ, İstanbul başta olmak üzere çeşitli illerden 3 bini aşkın vatandaşın katıldığı program, Şahin Gülen Hoca tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Muhammed Saygın Hoca’nın Sıla-i rahim Sohbeti ile devam eden programda konuşan Tavz-Der Yönetim Kurulu Başkanı Murat Soysal,  “Bizim gayemiz toplumu bayramlarda bir araya getirmek ve eski geleneklerimizi devam ettirmektir. Geleneksel hale getirdiğimiz bayram programlarımızın bu yıl üçüncüsü düzenliyoruz. Birlik ve beraberliğimiz daim olduğu sürece de bu geleneğimizi bozmadan her yıl bayramlaşma programları düzenlemeye devam edeceğiz.” dedi.

 

 

Renkli görüntülere sahne olan programda, kazanların kaynadı, halayların çekildi, 50 keçi kesilip, 700 litreye yakın ayran tüketildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum