Advert
as

BÜ GELİŞTİRME VAKFI, İLK BURSLARI VERMEYE BAŞLADI

BÜ GELİŞTİRME VAKFI, İLK BURSLARI VERMEYE BAŞLADI

Bingöl Üniversitesi'nin fiziki yapısını geliştirmek, korumak, yaşatmak, öğrencilerin eğitimine her türlü katkıda bulunmak ve ihtiyaç sahibi öğrencilere burs sağlamak, bilginin artırılmasını ve toplumsal düzeyde yaygınlaştırılmasını sağlamak ile öğretim elemanlarının bilimsel çalışmalarını ve akademik gelişimlerini desteklemek olan BÜGEV, maddi durumu iyi olmayan öğrencilere ilk burslarını vermeye başladı.

Bingöl Üniversitesi'nin fiziki yapısını geliştirmek, korumak, yaşatmak, öğrencilerin eğitimine her türlü katkıda bulunmak ve ihtiyaç sahibi öğrencilere burs sağlamak, bilginin artırılmasını ve toplumsal düzeyde yaygınlaştırılmasını sağlamak ile öğretim elemanlarının bilimsel çalışmalarını ve akademik gelişimlerini desteklemek olan BÜGEV, maddi durumu iyi olmayan öğrencilere ilk burslarını vermeye başladı. Faaliyetlerine 2019 yılında başlayan BÜGEV'in kurucu heyetinde AK Parti Bingöl Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Dr. Cevdet Yılmaz, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak da bulunuyor.

“BİNGÖL HALKININ DA VAKFIMIZA DESTEK VERECEĞİNİ ÜMİT EDİYORUZ”
Vakfın kurulmasının Bingöl Üniversitesi için önemli bir gelişme olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Vakıf olarak öğrencilerimize ilk burslarımızı vermeye başladık. Bu yıl için 50 öğrencimize her ay 300 TL olarak burs veriliyor. Burslar, öğrencilerimizin ihtiyaçlarını bir nebze de olsa karşılayacaktır. İnşallah ilerleyen zamanlarda daha fazla öğrenciye burs verme imkânına kavuşuruz. Vakfımız, öğrencilere burs vermekle birlikte üniversitemizin geliştirilmesi ve akademik çalışmalarına teşvik edilmesi için imkânlar sunmaktadır. Bingöl halkının da vakfımıza destek vereceğini ümit ediyoruz. Vakfımızın çalışmaları üniversitemize ve Bingöl'ümüze hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum