Advert
as

Hüda Par Solhan Teşkilatında, Bayramlaşma

Hüda Par Solhan Teşkilatında, Bayramlaşma

Hür Dava Partisi Solhan İlçe Teşkilatı bayramın ikinci gününde üye ve gönüllüleriyle bayramlaşma etkinliğinde bir araya geldi.

Solhan Parti Binasında düzenlen etkinliğe Rehber TV program yapımcısı Yunus Emiroğlu, parti ilçe teşkilatı ile üye ve gönüllüleri katıldı.

 

Bayramlaşma programında kısa bir açılış konuşmasını yapan Hüda Par İlçe Başkanı Sadrettin Kırım, bayramın müminlerin bir araya gelerek kaynaştığı günler olduğuna dikkat çekti. Başkan Kırım, “Bayram bir ay tutulan orucun ardında Müslümanların bir araya gelerek kaynaştığı günlerdir. Temennimiz odur ki bayramın İslam ümmetinin birlik ve beraberliğine vesile olur.  Bu vesileyle tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlarım.” dedi.

 

Bir aylık süreçten sonra Allah-u Teala, bayram vesilesiyle bizleri mutlu eden, mesut eden ve kalplerimizi yakınlaştırdığını belirten Rehber TV program yapımcısı Yunus Emiroğlu,”Biz bir bereket, rahmet ve mağfiret ayını geride bıraktık. İnşallah hepimiz kendimize göre istifade ettik. Allah-u Teala bizleri bir sonraki Ramazan’a kavuştursun. Bugün hem bu coğrafyada, hem de İslam âlemin diğer noktalarında maalesef kan var, gözyaşı var, acılar var, hicretler var, şehadetler var.  Zahiren belki acılarımızı kangrenleştiriyor ama bilelim ki bu bir imtihandır. Böyle inanıyoruz imtihanında sadece bir tek boyutu yok. Biz rabbimizin nimetleri ile imtihan edildiğimiz gibi birbirimizle de imtihan ediliyoruz.

Biz kendi aramızdaki imtihanı başarmak zorundayız. Bu imtihanı eğer başarabilirsek mesafe alırız, başaramazsak bütün kazanımlarımızı kaybederiz. Biz kendimizi bu muazzam davanın bir parçası olarak görüyoruz. Bu dava bir kurtuluş gemisidir. Rabbimiz bizleri utandırmasın.”

 

Önemli olanın sayısal nicelik değil, nitelik olduğunu dile getiren Emiroğlu,”Yani biz rakamsal bir neticenin peşinde değiliz. Olaylara nitelik açısından bakıyoruz. Eğer işin içerisine nicelik girerse yani maddi anlamda bir zafer ya da mağlubiyet girerse o zaman haşa Nuh (a.s) kaybetmiş olurdu. Diğer peygamberler kaybetmiş olurdu, Şeyh Sait kaybetmiş olur, Üstad kaybetmiş olur hâlbuki onlar kazandılar. siz olayın nitelik boyutuna bakıyorsunuz. Allahu Teala mutlaka bunun karşılığını verir. Davamız ayakta kalsın bizim dünyevi beklentimiz yok. Allahu Teala akıbetinizi hayır etsin, ömrümüzün sonuna kadar da haktan hakikatten ayırmasın, Allah hepinizden razı olsun. Bayramınız mübarek olsun.”dedi.

 

 

Program, bayramlaşmanın ardında verilen ikramlarla sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum