Advert
as

KUR’AN BÜLBÜLLERİ’NİN İLK KARNE SEVİNCİ

KUR’AN BÜLBÜLLERİ’NİN İLK KARNE SEVİNCİ

İlçe Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren 04-06 Yaş Grubu Kur'an Kursu öğrencileri 2021-2022 Eğitim-öğretim yılının ilk döneminin tamlanmasıyla ilk karne sevincini yaşadı.

İlçe Müftülüğüne bağlı 6 kurs’ta eğitim gören 95 öğrenci düzenlenen karne törenleri ile teşekkür belgesi, Kur'an Okuma belgesi, öğrenci Karnesi, veli karnesi ile çeşitli hediyeler İlçe Müftüsü Eyüphan Toprak

 tarafından takdim edildi.

 

Düzenlenen programda açıklamada bulunan ilçe Müftüsü Eyüphan Toprak, “Kur’an-ı Kerim ve Sünnet başta olmak üzere, on dört asırlık İslam medeniyeti birikimi ve yapılan araştırmalar bizlere, din eğitiminin küçük yaşlardan itibaren gerekliliği hususunda pek çok örnekler sunmaktadır. Kur’an-ı Kerim; çocuğun henüz zihnî gelişim aşamasında, davranışlarının olgunlaşması ve hayat felsefesinin oluşabilmesi için eğitime tabi tutulması gerekliliğini ifade etmektedir. Allah Teâla, Hz. Lokman’ın dilinden, “Yavrucuğum! Şüphesiz yapılan iş, bir hardal tanesi ağırlığında olsa ve bir kayanın içinde yahut göklerde ya da yerin içinde bile olsa, Allah onu çıkarır getirir. Çünkü Allah en gizli şeyleri bilendir, (her şeyden) hakkıyla haberdar olandır.” (Lokman, 16) buyurmaktadır. Aynı şekilde Sevgili Peygamberimiz (s.a.s), “Çocuklarınıza yedi yaşına gelinceye kadar namaz kılmayı öğretiniz…” (Ebu Davud, Salât, 26, 495) buyurarak çocuk ve din eğitimi konusuna dikkat çekmektedir. Dünyamızın yaşadığı değişim, değerler eğitimiyle ilgili çalışmaları bir zorunluluk haline getirmiştir. İnsanlığın dini ve milli değerlere yabancılaştığı, anlam ve amaç boşluğu yaşadığı günümüz dünyasında pek çok ülke, bu durum için çareler arayarak, bu alana yönelik faaliyetlerini hızlandırmışlardır. Topluma dini konularda rehberlik etmekle görevli Diyanet İşleri Başkanlığımız, Kur’an kurslarında yürütülen yaygın din eğitimi hizmetinden toplumun tüm kesimlerinin etkin ve verimli bir şekilde yararlanabilmesine büyük önem vermektedir. Başkanlığımızın yaygın din eğitimi faaliyetleri kapsamında hizmet sunduğu muhatap kitle, gelişen ve değişen şartlara uygun olarak her geçen gün çeşitlenmektedir. Din eğitiminde yaş sınırının kaldırılmasıyla birlikte bu profil çeşitliliğine 4-6 yaş grubu çocuklar da dahil olmuştur. Dini ve ahlaki eğitimin 4-6 yaş grubu çocukların şahsiyet oluşumunda ve sosyo-kültürel kimlik gelişimindeki etkisi, çocuğun bu dönemde, ahlâk ve inanç muhtevalı eğitimini ihtiyaç haline getirmektedir. Bu yaş döneminde, çocuğun dinî nitelikli ilgi ve merakının gelişi güzel bir şekilde cevaplandırılması veya cevapsız bırakılması, ileriki yaşlarda din ile alakalı birtakım olumsuz düşünce ve davranışların oluşmasına neden olmaktadır. Dolayısıyla çocukların ihtiyacı olan dînî eğitimin, hedef kitlenin temel özellikleri göz önünde bulundurularak verilmesi gerekmektedir” dedi.

 

BİRİNCİ DÖNEMDE 40 ÖĞRENCİ KUR’AN-I KERİM’E GEÇTİ

İlçe Müftüsü Toprak, “İlçe Müftülüğümüz bünyesinde 13.09.2021 tarihinde 6 kursta 8 sınıf halinde eğitim öğretime başlanan 4-6 yaş temel ve kısa sureli kurslarımızda Kur’an-ı Kerim öğretimi, temel dini bilgiler ve ahlakî değerler, ele alınarak drama, eğitsel oyun, hikâye, boyama, şiir, şarkı vb. etkinliklerle toplam 95 öğrenciye eğitim verilmektedir. 21.01.2022 tarihi itibarıyla İlk karnelerini alan minik öğrencilere çeşitli hediyeler de verildi. Karnelerimizi dağıtıp dönemi bitirmiş bulunmaktayız. Çocuklarımızın karne heyecanına velilerimizle birlikte ortak olduk. Karnesini alan öğrencilerimiz eğitimlerine, ikinci dönemde de devam edecektir. Birinci dönemde 40 öğrencimiz Kur’an-ı Kerime geçmiş bulunmaktadır. Bu dönem boyunca, Kur’an-ı Kerim dersi, değerler eğitimi üzerine eğitimler verdik. Onun haricinde 4-6 yaş kurslarımızda verilen derslerde İman, ibadet, insan sevgisi, anne, babaya saygı, dua etme, sevgi, saygı, konuşma adabı, davranış adapları, vatanın önemi-kıymeti, hayvanları öğrenme, bitkileri tanıma derslerimiz, renkler, sayılar, şekiller konularında eğitim verilmiştir. Halen 8 sınıf olarak devam eden 4-6 yaş kurslarımızın sayısını artırmaya gayret ediyoruz. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Rabbim çocuklarımıza zihin açıklığı versin.” İfadelerini kullandı.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum