Advert
as

Solhan’da Ramazan Bayramı Coşkusu

Solhan’da Ramazan Bayramı Coşkusu

Bir aylık oruç ibadetinin ardından Ramazan Bayramına ulaşan yedisinden yetmişine herkes sabahın erken saatlerinde Bayram Namazı için camilere koştu. Camileri dolduran binlerce Solhanlılar namazların kılınmasının ardından camide birbirleri ile bayramlaştılar.

Sabahın erken saatlerinde bayram namazı için camiye akın eden vatandaşlar, kılınan namazın ardından birbirileriyle bayramlaştı.

Camideki bayramlaşmanın akabinde her bayramda olduğu gibi bu bayramda da mezarlığa gelip burada ölenlere Fatiha ve Yasin-i Şerif okuyan vatandaşlar: “Bizler her bayramda olduğu gibi bu bayramda da ölenlerimizi mezarlıkta ziyaret edip ruhlarına Fatiha ve Yasin-i Şerif okuduk.  Tüm ölülerimize Allah´tan onlara rahmet diliyoruz. Mezarlık ziyaretinden sonra büyüklerimizi ve akrabalarımızı ziyaret edip onlarla bayramlaşacağız. Çünkü bayramda öncelikle büyüklerimizi ziyaret etmemiz gerekiyor. Herkesin özellikle akraba ziyaretine gitmelerini, kırgınlıkların, dargınlıkların giderilmesi için de bu bayramlar bir vesiledir. Hep beraber inşallah huzurlu, mutlu bir bayram geçiririz.” İfadelerini kullandılar. Mezarlıkta ölenlerle bayramlaşan vatandaşlar daha sonra evlerinin yolunu tuttular. Bayramı en coşkulu bir şekilde yaşayanlar ise yine çocuklar oldu. Bayram sabahının erken saatlerinde ellerinde çantalarla şeker toplamaya çıkan çocuklar bayramının tadını doyasıya yaşadılar.

 

Resmi Bayramlaşma Öğretmen Evi Çay Bahçesinde Yapıldı

 

Her yıl olduğu gibi bu yılda resmi bayramlaşma öğretmen evinde yapıldı. Öğretmenevi lokalindeki bayramlaşma programına Kaymakam Fatih Okumuş, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Güler, Arakonak Belediye Başkanı Mustafa Döner, Eski Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, İlçe Müftüsü Sırrı Fuat Ateş, Kurum Amirleri, Siyasi Parti ilçe Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis üyeleri, yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Tüm katılımcıların Ramazan Bayramı tebrik eden Kaymakam Fatih Okumuş, “Bayramın, milletimize, ülkemize ve İslam Âlemi için hayırlara vesile olmasını dilerim.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum