Advert
as

ALPAYA, “ONKOLOJİ ÜNİTESİNDEKİ EKSİKLİK BÜYÜK MAĞDURİYET OLUŞTURUYOR”

ALPAYA, “ONKOLOJİ ÜNİTESİNDEKİ EKSİKLİK BÜYÜK MAĞDURİYET OLUŞTURUYOR”

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, Bingöl Devlet Hastanesinde bulunan Onkoloji bölümünde doktor olmamasına tepki gösterdi.

Bingöl Devlet Hastanesinin onkoloji bölümüne ihtiyaç duyan hastaların ihtiyacını karşılamadığına dikkat çeken Alpaya, “Çok sayıda kanser hastası vatandaşımız onkoloji bölümünün donanımının eksik olmasından dolayı imkânsızlıklar içerisinde Malatya, Elazığ ve Diyarbakır’a gidip tedavi görmek zorunda kalıyor. Sürekli olarak şehir dışına giderek tedavi olan hasta vatandaşlarımız için bu durum ayrıca ciddi bir külfete de dönüşmektedir. Onkoloji ünitesi var, ama doktoru yok. Çünkü bu bölüm başlı başına birkaç birimden müteşekkildir. Dolayısıyla bu anlamda büyük bir mağduriyet yaşanıyor. Birçok vatandaşımız bu konuyla ilgili bizlere müracaat ederek mağduriyetlerini dile getirmiştir. Halkımızın her konuda, her daim yayında olduğumuzu dile getiriyoruz. Dolayısıyla bu konu bizim için çok önemlidir. Bunun için HÜDA PAR olarak elimizden gelen katkıyı da sunmaya hazır olduğumuzu belirtmek isteriz. Ayrıca temenni ediyoruz ki, bu sorun başta milletvekilleri olmak üzere tüm yetki sahiplerinin biran evvel çözüme kavuşturacağı bir konu olarak gündemlerinde yer alır.” diye konuştu.

Ayrıca Alpaya, “Bingöl’ün sorunlarını tespit etme ve çözümüne kavuşturmak bizler için vatandaşımıza karşı bir borçtur. Dolayısıyla bu ve benzeri tüm konuları araştırmak üzere ve ilimizde yaşanan sorun ve sıkıntıların takipçisi olacaklarını” sözlerine ekledi.


Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum