Advert
as

SOLHAN SPOR, TOKAT BLD. PLEVNEYE MAĞLUP OLDU

SOLHAN SPOR, TOKAT BLD. PLEVNEYE MAĞLUP OLDU

2021 – 2022 voleybol sezonu AXA Sigorta Efeler Liginde mücadele eden Bingöl temsilcisi Solhan Spor, Tokat Belediye Plevne Spor’a 3-2 mağlup oldu.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) AXA Sigorta Efeler Ligi 21. Hafta müsabakasında Bingöl temsilcisi Solhan Spor Kulübü, Tokat Belediye Plevne Voleybol takımına 3-2 mağlup oldu.
21. Hafta Bingöl Karşıyaka Kapalı Spor Salonunda Solhan Spor ile Tokat Belediye Plevne arasında gerçekleşen müsabakada ilk seti 25-16 alan Solhan Spor müsabakaya 1-0’lık üstünlük ile başladı. İkinci seti 22-25 alan konuk takım Cizre Belediye 1-1’lik eşitliği sağladı. Solhan Spor üçüncü seti 25-23  almış olsa da, dördüncü seti 21-25 alan konuk takım durumu 2-2 yaparak tie break’e gitti.  Tie break setini 11-15 kaybeden Solhan Spor Kulübü müsabakadan 3-2 mağlup ayrıldı.
Solhan Spor’un bir sonraki 22. Hafta müsabakası Spor Toto ile 5 Mart 2022 tarihi saat 16:00’da Bingöl Karşıyaka Kapalı Spor Salonunda yapılacak.

TARAFTARDAN MAÇ SONU AÇIKLMASI
Bingöl Karşıyaka Spor Salonu’nda oynanan karşılaşma sonrasında bir takım istenmeyen olaylar meydana geldi. Maç esnasında rakip takım sporcu ve teknik ekibin tribünü galeyana getiren bazı hareketleri maçın bitiş düdüğü ile alevlendi. Maçın bitimi ile rakip takım sporcularının tribünlere hareket yapması ve ardından koşarak salonu terk etmesiyle tribündeki bazı taraftarlar o anın refleksiyle kaçanların arkasından alkış kartonları fırlattılar. Bunun üzerine emniyet güçleri ve taraftarlar arasında gergin anlar yaşandı. Konu ile ilgili taraftar gruplarından açıklama geldi. Kadın ve çocuk taraftarların cop ve biber gazına maruz kaldıkları belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Açıklamayı geç yapmamızın nedeni; Hastanelerde, Emniyet Merkezlerinde kardeşlerimizle verdiğimiz uğraştan dolayıdır. Maç bitiminden sonra bizleri yobazlıkla faşistlikle vb. iğrenç yaklaşımlarla yaşanan olayları kendi lehine çevirip ortalığa bulandırıcı su bırakmak, yine eskisi gibi bu kendini bilmez kuklalar ve maşalar ön sırayı almıştır. Maç bitiminde taraftarlara dönüp el hareketleri yapan sporculara ve bir kardeşimize voleybol topuna ayak ile vurarak kardeşimizi yaralayan kendini bilmez sarışınlara tepkimizi en iyi şekilde vereceğiz. Hakemin gözü önünde cebinden bozuk para çıkarıp görünmezlik oyunu oynayan "şişme goygoylara" hakemin bizlere dönüp merak etmeyin ben gördüm demesi bizi bu durumda bile güldürmüştür. Bir diğer konumuz neden intikam? Bilen kişi Tokatlı olsun Solhanlı olsun Solhanspor haklı der. Geçmiş senelerden gelen rekabet. Mersin'de en iyi safhaya ulaşmıştır. Sözde kardeşi olan ve sonradan birbirlerinin arkasından vuran Arhavi dostluğu şike ve faşistlik süreci ile yok olmuştur.”

Voleybol sosyal medya hesapları ve haber kaynaklarında olayın çarpıtılarak anlatıldığı açıklamanın devamında ise şu ifadeler kullanıldı: “Şimdi siz sözde haber sayfaları bu konu hakkında konuşmak için neredeydiniz? Neden yazılması gerekenleri yazmadınız? Neden suçsuz yere yenilen jopları biber gazlarını haber etmiyorsunuz? Taraflı medyamız iş başında. Sahaya para bırakıp oyun oynayanı değil, suçsuz yere biber gazı yiyen Ahmetleri Mehmetleri haber edin. Taraftara top atıp yaralayanı değil, biber gazından etkilenen küçük kardeşlerimizi, analarımızı, bacılarımızı haber edin. Sizleri bulanık vicdanlarınızla baş başa bırakıyoruz."

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum