Advert
as

1805 SÖZLEŞMELİ PERSONEL İÇİN SON BAŞVURU BUGÜN

1805 SÖZLEŞMELİ PERSONEL İÇİN SON BAŞVURU BUGÜN

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı en az lise mezunu 1805 kamu personel alımı yapacak. 1805 personel alımı için tercih kılavuzu yayımlandı. Son başvuru bugün!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından lise ve ön lisans mezunu 1805 sözleşmeli personel için tercih kılavuzu yayımlandı. Adaylar farklı kadrolarda istihdam edilecek olup başvurular ÖSYM tarafından alınmaya başlandı.
BAŞVURU TARİHLERİ
Adaylar başvurularını 4 Mart 2022 saat 10.00 itibariyle yapmaya başlayabilir. Son başvuru tarihi ise 10 Mart 2022 saat 23.59'da sona erecektir. Adaylar başvurularını ÖSYM üzerinden yapacaktır.
KPSS ŞARTI VAR MI?
KPSS-2022/4 tercih işlemleri için adaylar başvurularını yaparken KPSS puanlarıyla başvuru yapabilecektir. Lise mezunları 2020 KPSS P94 puanıyla, ön lisans mezunları ise 2020 KPSS P93 puanıyla başvuruları yapabilecektir.
KPSS 2022/4 TERCİH KILAVUZU
4 Mart 2022 tarihi ile gelmiş olan duyuruya göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı KPSS 2022/4 Tercih kılavuzu yayımladı. Söz konusu kılavuza göre tercihler başladı. Tercihler bir hafta içerisinde yapılaca. ÖSYM'den gelmiş olan duyuru şöyle:
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2022/4 Tercih Kılavuzuna saat 10.00'dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.
Adaylar tercihlerini, 04 – 10 Mart 2022 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 10 Mart 2022 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.
Tercih işlemleri, Ek'te yer alan KPSS-2022/4 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.
1805 MEMUR VE KAMU PERSONELİ ALIMI YAPILACAK
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ( AHSB) bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Lise ve Ön Lisans mezunu adaylar içerisinden memur alımı yapacak. Alımlar Türkiye Geneli AHSB Taşra teşkilatlarına yapılacak.
Mezuniyete göre alımlar Lise ve Ön Lisans mezunu adaylar içerisinden yapılacak. Bu kapsamda 1805 kişilik kadro ile Bakanlık,
-Lise Mezunu 1050 Kamu personeli,
-Ön Lisans Mezunu 755 Kamu Personeli,
KİMLER TERCİH YAPABİLECEK?
İlgili tercih kılavuzuna başvuru için adayların öncelikle KPSS'den puan almış olmaları gereklidir. 2020 yılı KPSS puanı geçerli olacak olup Lise için KPSSP94 ve Ön Lisans için KPSSp93 puan türünden puan almış olmak ve 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki niteliklerin sağlanıyor olması gereklidir. Ayrıca,
-Sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,
-Kamu haklarından mahrum olmamak,
-Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
-Tercihler için kadro ve nitelik kodlarındaki şartları sağlıyor olması gereklidir.
TERCİH ÜCRETİ NE KADAR, NEREYE YATIRILACAK?
Adaylar tercih ücreti için 30 TL yatıracaktır. Ödeme yerleri olarak Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Finansbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank'ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); İş Bankası'nın tüm şubeleri, ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığı; Vakıf Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/) kullanılacak.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum