Advert
as

Kızılay, Kan Bağışı Kampanyası Düzenleyecek

Kızılay, Kan Bağışı Kampanyası Düzenleyecek

Kızılay Solhan Şubesi tarafından Çarşamba günü kan bağışı kampanyası düzenlenecek.

Solhan Kızılay Şubesi, çarşamba günü Çarşı Merkezinde kurulacak olan kan bağışı TIR’ında gün boyunca vatandaşlardan kan bağışı toplayacak.

 

Kızılay Şube Başkanı Eşraf Canlı; “Kanın tek kaynağı insandır. İnsandan başka kimseden temin edilemiyor. Bizde kan ihtiyacını karşılamak için kan bağışı topluyoruz. Bunun için halkımızdan kan bağışlarına daha da önem vermelerini bekliyoruz” diye konuştu.

 

 

Kan Vermenin Faydaları

 

Kemik iliğinin yağlanmasını önleyip kan yapımı canlı tutulur. Verilen kanın yerine anında vücuttan genç hücreler dolaşımına katıldığı için, bağışçı daha dinç ve canlı olur.

 

 

Kandaki yüksek yağ oranı düşer. Kan bağışı kalp krizi ihtimalini %90 azaltır. Kan bağışlayan kişide baş Ağrısı stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olur.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum