Advert
as

Bingöl Tugay Komutanı Gözaltına Alındı

Bingöl Tugay Komutanı Gözaltına Alındı

Türkiye geneli başlatılan soruşturmalar kapsamında, Bingöl 49. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Yunus Kotaman gözaltına alındı.

Türk Ceza Kanunu`nun 309. maddesindeki `anayasayı ihlale teşebbüs` ve TCK`nın 312. maddesindeki `cebir ve şiddet kullanılarak Türkiye Cumhuriyeti`ni ortadan kaldırmaya ve görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs edilmesi` nedeniyle başlatılan gözaltılar sürüyor.

 

Darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturmalar kapsamında, Bingöl 49. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Yunus Kotaman gözaltına alındı.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Bingöl 49. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Yunus Kotaman’ın göz altına alındığını belirtti.

 

Gözaltına alınan Tuğgeneral Kotaman, Bingöl Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi

 

Savcılıkta ifadesi alınan Tuğgeneral Kotaman, tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemede hakim karşısında ifade veren Kotaman, tutuklanarak Elazığ Askeri Cezaevi'ne gönderildi.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum