Advert
as

BİNGÖL UMUT KERVANI’NDAN HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI

BİNGÖL UMUT KERVANI’NDAN HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI

Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), Ramazan’da ihtiyaç sahiplerine yapacakları yardımlar için hayırseverlere çağrıda bulundu.

Yurt içi ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine umut olan Umut Kervanı, Ramazan ayında yapacak yardımlar için çalışmalarını başlattı.

Fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, kentteki yardıma muhtaç insanlara kardeşlik elini uzatmaya devam ediyor. Yardım derneği, Ramazan ayında binlerce aileye gıda yardımlarını ulaştırmayı hedefliyor.

Konu hakkında gazetecilere açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Başkanı Mehmet Tamaç, ‘Mübarek Ramazan ayında umudu kırılmış, mağdur olmuş halkımıza bir umut da sizde olmak ister misiniz’ diye yardım çağrısında bulundu.

İNSANOĞLUNUN VERMEKTE EN ÇOK ZORLANDIĞI ŞEY MALIDIR

Sıkıntıların paylaştıkça azaldığını belirten Tamaç, kendilerine başvuruda bulunan ihtiyaç sahiplerine imkanlar ölçüsünde ulaşmaya gayret edeceklerini ifade ederek, “Bizlere sayısız ve sonsuz nimetler bahşeden Rabbimize hamd-ü senalar olsun. Bizleri, İslam gibi aziz bir dinle müşerref kılan Rabbimize şükürler olsun. Rehberimiz Muhammed(s.a.v)’e salat ve selam olsun. Rahman ve Rahim olan Rabbimiz, biz kullarını dünyada çok şeylerle imtihana tabi tutar. Kimimiz bunun farkına varır ve gereken titizliği gösteririz, kimimizse bundan habersiz olarak yaşam sürdürürüz. İşte bu imtihan vesilelerinden biri de mal, mülk, servet vesairedir. Verilen her nimetin, birer emanet olarak biz acizlere sunulduğunun bilincinde olduğumuz ve bu bilinçle yürüdüğümüz müddetçe kazanmış oluruz. Ama gerçekten bu imtihan, zor bir imtihan! Çünkü insanoğlunun vermekte en çok zorlandığı şey malıdır, kazancıdır. Rablerinden, her vakit hayırlı olanı değil de mal mülk isteyenler, daha sonra o isteklerinin başlarına çokça sıkıntılar getireceğini bilerek hareket etmelidirler. İşte verilen nimetlerden biri de mübarek Ramazan ayı. Bizler Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak inşallah elimizdeki imkanları seferber ederek bayram arifesine kadar elimizden geldiğince muhtaç yoksul ve kimsesiz kardeşlerimize umut olmaya çalışacağız. Bize müracaat edipte bizim de kendisini fakir ve muhtaç olarak tespit ettiğimiz tüm muhtaçlara ulaşma gayreti içinde olacağız. Bu konuda siz değerli dostlarımızdan, kardeşlerimizden yardım talep ediyoruz. Bire 10, bire 100, bire 700 ve sınırsız mükafatın verildiği mübarek bir zaman diliminden geçmekteyiz. Gelin hep beraber bu mübarek Ramazan Ayını muhtaçlara muhtaçlıklarını unutturacak bir gayret içinde olalım. Sıkıntılar paylaşıldıkça azalır, sevinçler paylaşıldıkça çoğalır. Önümüzde Ramazan Ayı var. Bu günler; hayır, hasenat ve iyilik için önemli bir fırsattır. Veren ellerimizden muhtaçların ihtiyaçlarını karşılayalım. Rabbim verenlerden razı olsun. Çalışmalarımızı bereketlendirsin” dedi.

AHİRETİMİZE YATIRIM YAPALIM

Mübarek günlerin fırsata çevrilmesi gerektiğine vurgu yapan Tamaç, ahiret için müstesna günlerin yatırım olacak şekilde değerlendirilmesinin önemini işaret ederek, şunları söyledi: “Bildiğiniz üzere Bingöl Umut Kervanı olarak kurulduğumuz günden bu güne en aktif şekilde yetimlere ve muhtaçlara ulaşmaya çalıştık. Hayırseverlerin sadaka, infak, bağış ve zekatlarını yetim ve muhtaçlara ulaştırdık. Biz daha önce olduğu gibi bu gün de yarın da yetim ve muhtaçların yanında olmaya devam edeceğiz. Bu ayda şeytanlar zincire vurulur, hayırlar bire on, bire yüz, bire yedi yüz ve sınırsız mükafatlarla karşılık bulur. Gelin hep beraber bu mübarek günleri hem kendi ahiretimiz için bir yatırım olacak şekilde değerlendirelim, muhtaç

ve mağdur kardeşlerimize ise Ramazan ve bayram sevinçlerine vesile olalım, Rabbimizin bize verdiği nimetlerin farkında olduğumuzun şükür ve hamdını eda edelim. Aksi takdirde hoşlanmayacağımız bir sonun acısına muhatap olmamak için, ayetler bizi uyarıyor. “Yüzlerinizi doğuya ve batıya çevirmeniz iyilik değildir. Ama iyilik, Allah’a, ahiret gününe, meleklere, kitaba ve peygamberlere iman eden; mala olan sevgisine rağmen, onu yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışa, isteyip-dilenene ve kölelere (özgürlükleri için) verenlerin tutum ve davranışlarıdır. (…) İşte bunlar, doğru olanlardır ve muttaki olanlar da bunlardır. (Bakara Suresi, 177)”. “Mallarını Allah yolunda harcayanların durumu, yedi başak verip her birinde yüz tane bulunan bir başağın haline benzer. Allah dilediğine kat kat fazlasını da verir. Allah’ın lütfu geniştir, ilmi herşeyi kaplar.”(Bakara Suresi, 261). “Ey iman edenler! Kazandığınız şeylerin ve yerden sizin faydanız için bitirdiğimiz ürünlerin temiz ve güzel olanlarından Allah yolunda harcayın…” (Bakara Suresi, 267) “Mallarını gece ve gündüz, gizli ve aşikâr olarak hayra harcayanlar var ya, işte onların Rab’leri katında mükâfatları vardır. Onlara korku yoktur ve onlar asla üzülmeyeceklerdir.” (Bakara Suresi, 274). Son olarak çağrımız; Umut Ayı olan Ramazanı ahirette bizim bayramımıza, dünyada muhtaç ve yoksul insanların bayramına vesile edebilme şuur ve bilinci ile en güzel şekilde değerlendirmek ve istifade edebilmeyi Rabbim cümlemize nasip eylesin. Bu ayı ibadet ve yüce kitabımızın buyruklarına en güzel şekilde tabi olmayı niyaz ve duası ile hayırlı Ramazanlar diliyoruz. Rabbim yapacağınız yardımları kabul etsin inşaallah” şeklinde konuştu.

BİZE ULAŞIN
Tamaç, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:
“İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70
Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL
Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş
IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01
Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum