Advert
as

BİNGÖL'DEKİ MÜHİMMAT PATLAMASINDA 2 POLİS HAYATINI KAYBETTİ

 BİNGÖL'DEKİ MÜHİMMAT PATLAMASINDA 2 POLİS HAYATINI KAYBETTİ

Bingöl Özel Harekat Şube Müdürlüğünde mühimmat sevkiyatı sırasında yaşanan patlama sonucunda ağır yaralanan Necati Aygün ve Birol İli isimli 2 polis hayatını kaybetti.

Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Şube Müdürlüğü'nde eğitim hazırlıkları esnasında mühimmat patlaması sonucu vefat eden iki özel harekât polisinin cenazesi, törenle memleketlerine uğurlandı. Meslektaşları gözyaşlarına hakim olamazken, ailelerin feryadı yürek dağladı.
22 Mart Salı günü saat 13.25'te Kaleönü Mahallesi'nde bulunan Özel Harekât Şube Müdürlüğü'nde C90 anti tank roketinin eğitim öncesi, hazırlık aşamasındayken bilinmeyen bir nedenden dolayı patlaması sonucu iki özel harekât polisi şehit oldu.
AĞIR YARALANMIŞTILAR
Mühimmat patlaması sonucu ağır yaralanan ve ambulansla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılan özel harekât polisleri Aydın/Çine nüfusuna kayıtlı Necati Aygün ile Erzurum/Aziziye nüfusuna kayıtlı Birol İli, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadılar.
Cenazeler, otopsi için Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları morguna kaldırıldı. Burada yapılan otopsinin ardından cenazeler, Özel Harekât Şube Müdürlüğü'ndeki tören alanına getirildi.
FERYATLAR YÜREK DAĞLADI
Cenaze namazının ardından saygı duruşuyla ve akabinde şehitlerin özgeçmişinin okunmasıyla başlayan törende şehit ailelerinin feryadı yürekleri dağladı. Şehit eşleri ayakta durmakta güçlük çekerken, zaman zaman fenalaştılar. 
Törende duayı, İl Müftüsü Mustafa Topal yaptırdı. Şehitlere rahmet, ailelerine sabır dilenen törende, ülkenin birliği ve bütünlüğü için de dualar edildi.
Törenin ardından Şehit Polis Memuru Birol İli'nin cenazesi karayoluyla Erzurum'a, Şehit Polis Memuru Necati Aygün'ün cenazesi de havayoluyla Aydın'a gönderildi.
Törene; Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, İl Jandarma Komutanı Gökhan Şahin, İl Emniyet Müdürü Ali Canbolat, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, emniyet mensupları ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum