Advert
as

ÖĞRENCİLER YÖNELİK AÇILAN ZEKÂ OYUNLARI KURSU DEVAM EDİYOR

ÖĞRENCİLER YÖNELİK AÇILAN ZEKÂ OYUNLARI KURSU DEVAM EDİYOR

Solhan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencilerine yönelik zekâ oyunları kursu açıldı. Kursun açılmasıyla öğrencilerin eğlenerek öğrenmeleri sağlandığı belirtildi.

Solhan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencilerine yönelik açılan Zekâ Oyunları Kursu, yoğun ilgiyle devam ediyor.
Açılan kurs ile ilgili Solhan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açıklama yapıldı. Öğrencilerin eğlenerek öğrenmeleri sağlandığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencilerine yönelik olarak Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz tarafından açılan Zekâ Oyunları Kursumuz çocukların yoğun ilgisiyle devam ediyor. Öğrencilere eğlenerek öğrenmeyi sağlayan zekâ oyunları; çocukların zihinlerini açan ve yeni şeyler öğrenmelerini sağlayan oyunlardır. Çocukların 4 yeteneklerini geliştiren ve yeni yetenekler kazanmasını sağlayan zekâ oyunları, hızlı karar verme, bir sonraki adımı düşünme ve olasılık mantığını geliştiren oldukça faydalı oyunlardır. Karakter gelişimine de olumlu katkıları olan bu oyunlar, çocukların planlı hareket etme becerilerini geliştiren ve kötü alışkanlıkların önüne geçen eğlencelerdir. Zekâ oyunları ile bilgi ve becerisini arttıran çocukların kendine olan güveni artmakta, kendi sınırlarını tanıması sağlanmaktadır. Yetenekleri yanında geliştirmesi gereken yönlerini de gören çocuk, gelişmesi gereken yönlerini geliştirmek ve daha yetenekli hale gelmek için neler yapabileceğini araştırır. Konsantrasyon gerektiren zekâ oyunları, çocukların dikkatini toplama becerisi sağlayarak derslerine de olumlu katkılar sağlamaktadır. Zekâ oyunları oynayan çocukların ezberci değil araştırmacı ve meraklı olduğu gözlemlenmiştir. Sorgulayıcı bir tavır içinde olmaya başlayan çocuk, yeteneklerini ve yaratıcılığını geliştirmek için araştırmayı seven bir birey haline gelmektedir.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum