Advert
as

Binlerce Solhanlı 'Darbeye Hayır' Dedi

Binlerce Solhanlı 'Darbeye Hayır' Dedi

Darbe girişimine büyük tepki gösteren Solhan Halkı, çarşı merkezinde bir araya gelerek 'darbeye hayır' dedi.

Yaşanan darbe girişimini protesto etmek için tüm Türkiye'de olduğu gibi Solhan’da da meydanlara çıkan halk, her gece sabaha kadar eylemlerini sürdürdü. Solhan'da askeri darbeye karşı Ak Parti, Hüda Par, MHP, Saadet Partisi ve sivil toplum kuruluşları ile binlerce kişi meydanlarda darbe girişimine sert tepki gösterdi.

Siyasi Partiler ve Sivil Toplum Kuruluşları adına basın bildirisi okuyan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, milletle savaşanların kazanma ihtimalinin olmadığını söyledi. Başkan Yıldız;” Müslüman coğrafyasının son kalesi konumunda Türkiye üzerinde oynanan küresel oyunun son perdesi bu gece sahneye konuldu.

Türkiye'yi Muz Cumhuriyeti zanneden vatan hainlerinin hiçbir talimatını dinlemeyerek demokrasiye sahip çıkmak üzere bütün vatandaşların normal hayatlarına devam etme çağrısına sizler de cevap verdiniz ve bu alana geldiniz.

Millete ve memlekete sahip çıkarak bu çağrıya kulak veren sizlerin duyarlılığı, milletin kaderine belirleme konusunda hayati öneme sahipti.

Bu kalkışmaya yeltenenlerin unutmamaları gereken bir şey var ki 12 Eylül darbe anayasasına yüzde 92 red oyu vererek millete rağmen hiçbir şey yapılmayacağını haykıran bir Cesur Bingöl var.

Türkiye'de askeri darbe yapma girişiminde bulunan bu illegal ihanet şebekesinin sokağa çıkma yasağının hiçbir hükmü yoktur.

Asker ve Polis yakını olanlar kendilerini arayarak millet düşmanı bu darbe girişimine karşı milletin yanında olmaya davet etsinler.

Bu darbe girişiminin önünde, arkasında, doğrudan dolaylı destek verenlerin vatana ihanet suçuyla yargılanıp hukuk önünde cezalarını çekecekleri gün yakındır.

Bütün ayrılıkların ve ihtilafların bir tarafa bırakılarak bu millet düşmanlarıyla mücadelede gözümüzü karartmamız gereken gün bu gündür.

Canlarımız pahasına gayrimeşru bu kalkışmaya karşı çıkmayı bir vatandaşlık, insanlık ve Müslümanlık görevi olarak bilmemiz ve bunun gereğini yapmamız gerekir

 Kavli ve sözlü dualarımızla sorumluluklarımızın ne olduğunu çocuklarımıza nasıl bir ülke bırakacağımızın hesabını yaparak safımızı netleştirelim.

Milletle savaşanların kazanma ihtimali yoktur.

Geçmişte yaşadığımız karanlık günleri geri getirmeye çalışanlar, bu milletin ve hukukun gazabından kurtulamayacaklar.

Bütün vatansever ve vatanperver vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Ezanı serbest kılan Adnan menderese reva görülenler,

Devleti, milletle barıştıran halkın adamı Turgut Özal'a Emperyalist siyonist düzene adil bir düzen ve yeni bir dünya iddiasıyla karşı çıktığı için dünya kendisine zindan edilen savunan Erbakan'a ödetilmek istenen bedel bu gün Milletin Adamı Recep Tayyip Erdoğan'a ödetilmeye çalışılıyor.

Millet düşmanı bu hain şebekeye vereceğimiz cevap şudur:

Namlusu Millete Dönmüş Bir Tanka Asla Selam Durmayız.

Yurt genelinde lokal bazı sorunlar dışında asayiş berkemaldır.

İlçemizde ilçe kaymakamımız, ilçe emniyet müdürümüz ve garnizon komutanımız, bu hain kalkışmaya karşı milletin yanında olduğunu beyan etmişlerdir.

 İstikbalimize sahip çıkmak üzere burada bulunan bütün siyasi partilerin temsilcilerine, bütün sivil toplum kuruluşlarına ve siz değerli hemşehrilemize duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ediyor hepinizi Allah'ın selamı ile selamlıyor ve sizleri Allah'a emanet ediyorum. “dedi.

 

Gıyabi cenaze namazı kılındı

15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimi sırasında çıkan olaylarda hayatını kaybeden 161 kişi için Solhan Ulu Camii de öğle namazı müteakip gıyabi cenaze namazı kılındı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum