Advert
as

HÜDA PAR BİNGÖL İL BAŞKANI ALPAYA, ESNAFI ZİYARET ETTİ

HÜDA PAR BİNGÖL İL BAŞKANI ALPAYA, ESNAFI ZİYARET ETTİ

Son zamanlarda çok sık gelen zamlar, halkla beraber esnafı da zor durumda bırakıyor. HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya ve beraberindeki heyet, ziyaret ettiği esnafın sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Esnafın sorun ve sıkıntılarını dinleyip çözümler sunan HÜDA PAR, Bingöl İl Başkanı ve beraberindeki heyetle beraber esnafı ziyaret etti. 

Ziyaret esnasında esnaflarla yaptığı görüşme esnafın zamlar sebebiyle zor günler geçirdiğini, karamsar bir durumda olduklarını dile getiren HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, esnafın zincir marketlerin çokluğundan şikayetçi olduğunu ifade etti. 
Esnafın talepleri arasında kendilerine verilen faizin kaldırılmasının da olduğunu belirten Alpaya, hükümetin bu konuda bir iyileştirmeye gitmesi gerektiğini dile getirdi. 

"ESNAF ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR" 
Yapılan zamlar sonrası esnafın durumunu yerinde görmek ve sıkıntıların tespiti için esnaf ziyareti yaptıklarını dile getiren Alpaya, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada; "Esnaf yapılan zamlar nedeniyle zor günler geçiriyor. Esnafımız ekonomik anlamda geleceğe yönelik karamsar durumdadır. Kiraların yüksekliği, elektrik faturalarının kabarık gelmesi, satılan malların yerine yenisinin alınamaması ve her gün yeni bir zam ile güne uyanılmasından dolayı ödemelerde sıkıntı çektiklerini dile getirdiler." şeklinde konuştu. 

 "KREDİLERİN FAİZLERİ KALDIRILSIN" 
Kredilerin faizlerinin kaldırılması hususuna da değinen Alpaya, "Esnaf kendilerine verilen kredilerin faizlerinin kaldırılması talebinde bulundu ki bu faizler zor günler yaşayan esnafı daha da bir zora sokacaktır. Esnafımız bankalara mahkûm edildiklerinden ve kredilerini ödeyemediklerinden dert yanıyor. Hükümetin bu konuda bir iyileştirmeye gitmesi, bir an evvel çözüm odaklı tedbirler alması ve esnafı kredilerin faizlerinden muaf tutması gerekmektedir. Esnafın hükümetten beklentisi bu durumun kolaylaştırılması adına destek sunulması ve bu kredilerin faizlerinin silinmesidir." ifadelerini kullandı. 

"DOKTORLARIN SINIRLI MESAİSİ ECZACILARI DA ETKİLEDİ" 
Ziyareti kapsamında Eczacıları da programına alan Alpaya yaptığı konuşmada şunları ifade etti: 
"Eczacılar, doktorların sınırlı mesai yapmalarından dolayı hastaların mağduriyetinin oluştuğunu ve dolayısıyla bu sıkıntıların eczaneleri de etkilediğini söyledi. Hatırlanacağı üzere doktorlar yakın zamana kadar grevdeydiler ve bu süreçte halk gibi eczacılar da mağduriyet yaşadı. Toplumu zincirleme olarak etkileyecek her türlü adımın geniş düşünülüp kontrollü olması gerekiyor." dedi. 
Zincir marketlerin çokluğunun küçük esnafı olumsuz etkilediğine değinen Alpaya, "Esnaflarımız toplumun yapı taşları ve ekonomik dinamikleridir. Esnaf her zaman ve her şartta desteklenmeli ve kontrol altında tutulmalıdır. Eğer ki ekonominin düzelmesini istiyorsak buna esnaftan başlamamız gerekmektedir. Zira esnaf toplumun aynasıdır." İfadelerine yer verdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum