Advert
as

BİNGÖL İHH, ‘RAMAZAN’I YAŞAT’ SLOGANI İLE ÇALIŞMA YÜRÜTECEK

BİNGÖL İHH, ‘RAMAZAN’I YAŞAT’ SLOGANI İLE ÇALIŞMA YÜRÜTECEK

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), Ramazan 2022 yılı çalışmalarına “Ramazan’ı Yaşat” sloganıyla başladı. Bingöl İHH, il genelinde tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere yönelik hazırladıkları Ramazan paketlerinin dağıtımına başladı. Çalışmalar kapsamında yaklaşık 2 bin 500 aileye Ramazan kumanyası dağıtılacak.


“Ramazan’ı Yaşat” sloganı ile çalışmalarını gerçekleştirecek olan İHH ekipleri, 30 yıllık tecrübenin verdiği güvenle ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, mültecilerin, yetim ailelerinin kapılarını çalacak, Ramazan bereketini taşıyacak.
30 yıldır dünyanın farklı coğrafyalarında Ramazan çalışmaları yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yıl da “Ramazan’ı Yaşat” sloganıyla Türkiye dâhil 57 ülkede yardım faaliyetlerinde bulunacak. İHH; bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki yaklaşık 2,5 milyon ihtiyaç sahibine ulaştırmayı hedefliyor.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de ve dünyada yetimler ile ailelerine destek olunacak, yetimlere bayramlık giysiler hediye edilecek, kumanyalar dağıtılacak, iftar sofraları kurulacak ve yetimler için nakdi yardımlarda bulunulacak. İHH’nın tüm bu yardımlarından Türkiye’de ve dünyada toplamda yaklaşık 2,5 milyon kişinin istifade etmesi hedefleniyor.
İnsani Yardım Vakfı (İHH), Ramazan yardımlarını dünyanın dört bir yanına götürürken, Bingöl halkını da unutmadı. İHH, Ramazan yardımı kampanyası kapsamında Bingöl’de muhtaç ve fakir ailelere Ramazan paketi dağıtıyor. Kuru gıda, yağ, şeker ve kahvaltılık ürünlerinden oluşan yardım kolileri, Bingöl İHH tarafından önceden tespit edilen maddi durumu yetersiz ailelere, mülteciler, yetim aileler ile yatalak hastalara ulaştırılıyor.
ÇALIŞMALAR TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR
30 kişilik bir ekiple çalıştıklarını ifade eden Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili, çalışmaların titizlikle yapıldığını belirterek, “Ramazan Ayı’nda, ilimizde ve 7 ilçemiz ile 3 beldemizde kumanya dağıtım çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Yardımlarımızı yaparken insanların rencide olmamasına dikkat ediyoruz. Yardımları yaparken önceliğimiz bilinmeyen, kendini açığa vurmayan fakirleri tespit edip onlara ulaşmak ve bununla birlikte yetim ailelere ulaşıp onlara yardım elimizi uzatıyoruz. Ramazan ayında yaklaşık 2 bin 500 aileye yardım yapacağız. Ramazan süresince de yoksul kardeşlerimize yardım ulaştırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
BİNGÖL İHH AFRİKA VE MORO’YA RAMAZAN YARDIMI YAPACAK
Bingöl’den Afrika’ya Ramazan Yardımlarını yapacaklarını dile getiren Gili, “Bu yıl Ramazan Ayı’nda Afrika kıtasının Mali ülkesine gideceğiz. Orada gıda dağıtımı gerçekleştireceğiz. Ayrıca Filipinler (Moro)’ya da yetimlere iftar ve sahur yardımında bulunacağız. Hayırsever kardeşlerimizden destek bekliyoruz” dedi.
YARDIMLAR 30 YILLIK TECRÜBE İLE YÜRÜTÜLÜYOR
İHH’nın genel çalışmalarına da değinen Gili, “30 yıldır her Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden ilk elden ulaştıran İHH, bu yıl yine yetimlerin ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürerek toplamda
yaklaşık 2,5 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor. “Ramazan’ı Yaşat” sloganı ile çalışmalarını gerçekleştirecek olan İHH ekipleri, 30 yıllık tecrübenin verdiği güvenle ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, mültecilerin, yetim ailelerinin kapılarını çalacak, Ramazan bereketini taşıyacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de ve dünyada yetimler ile ailelerine destek olunacak, yetimlere bayramlık giysiler hediye edilecek, kumanyalar dağıtılacak, iftar sofraları kurulacak ve yetimler için nakdi yardımlarda bulunulacak. İHH’nın tüm bu yardımlarından Türkiye’de ve dünyada toplamda yaklaşık 2,5 milyon kişi istifade edecek” dedi.
YARDIMLARIN ÇOĞU TÜRKİYE’DEKİ MUHTAÇLARA YAPILACAK
Çalışmalarla yardımların Türkiye ve yurtdışında toplamda 201 bin 547 adet kişiye ulaştırılacağını kaydeden Gili, şunları söyledi: “Bu Ramazan’da yaklaşık 140 bin kişinin, hayırseverlerin fitre ve zekat bağışlarından İHH aracılığıyla faydalanacak. . Bağışçılar, “Az sadaka, çok belayı def eder” diyerek ibadet anlayışı ile yardımlarını mağdur ve mazlumlara gönderebilecek. 400 TL olarak belirlenen kumanya paketlerinin Türkiye’de ve yurt dışında toplamda 300 bine yakın ihtiyaç sahibine ulaştırılması amaçlanıyor. Geçen sene olduğu gibi dağıtımlarda öncelenen Türkiye’deki gıda kolileri, 65 TIR’la 81 şehre doğru yola çıktı”
İFTARLIKLAR ULAŞTIRILACAK
Bağışçıların, yurt dışında hazırlanacak olan iftar sofralarına 50 TL katkıda bulunarak bir kişinin iftarlığını karşılayabileceğini söyleyen Gili, “Suriye’nin çeşitli bölgelerinde ve var olan kamplarda da yine iftariyelikler hazır edilecek” ifadelerini kullandı.
ÇOCUKLAR, RAMAZANI HEYECANLA BEKLİYOR
Gili, “İHH, bu Ramazan ayında da çocukları mutlu edecek çalışmalar planladı. Bu kapsamda, 31 ülkedeki 100 bin yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa bayramlık kıyafetler hediye edilecek. Hayırseverler, dünyanın dört bir yanında 200 TL’ye bir çocuğu baştan aşağıya giydirerek bayramlık ihtiyacını karşılayabilecek” diye konuştu.
57 ÜLKEDE, İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIMLAR ULAŞTIRACAK
İHH’nın, bu Ramazan ayında, dünyada 57 ülkede, Türkiye’de 81 ilde ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıracağını belirten Gili, “İHH, bu Ramazan ayında, Türkiye’de 81 ilde ve dünyada 57 ülkede ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıracak. Türkiye dışında savaş ve kriz bölgeleri ağırlıklı olmak üzere şu coğrafyalarda faaliyet yürütülecek: Orta Asya, Doğu Asya ve Kafkasya: Azerbaycan, Gürcistan, Afganistan, Kırgızistan, Kazakistan, Moğolistan ve Tacikistan. Balkanlar: Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Romanya, Karadağ ve Sırbistan. (Sancak ve Preşova), Güney Amerika: Kolombiya. Afrika: Çad, Mali, Benin, Togo, Nijer, Sierra Leone, Burkina Faso, Moritanya, Burundi, Etiyopya, Sudan, Somali, Tanzanya, Kenya, Uganda, Cibuti, Kamerun, Güney Afrika, Mozambik, Gine ve Zimbabwe. Ortadoğu: Yemen, Filistin, Irak, Lübnan, Ürdün, Suriye, Libya, Tunus ve İran. Güney Asya: Bangladeş, Myanmar (Arakan), Pakistan, Endonezya, Tayland (Patani), Nepal, Sri Lanka ve Moro. Orta Avrupa ve Doğu Avrupa: Moldova, Macaristan ve Ukrayna (Kırım)” şeklinde konuştu.
İYİLİK HAREKETİNE DESTEK OLMAK İÇİN
Gili, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:
Bağışçılar; FITRE yazıp 4072’ye SMS göndererek 50 TL,
IFTAR yazıp 4072’ye SMS göndererek 50 TL,
IFTAR, KUMANYA ya da BAYRAMLIK kelimelerinden birini yazıp 3072’ye SMS göndererek 10 TL,
Türkiye Finans Bankası Bingöl Şubesi Hesap No: 2625066-1
IBAN No:TR42 0020 6001 8702 6250 6600 01
Cep: 0536 619 78 62”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum