Advert
as

İL İSTİHDAM KURULU 2. OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

İL İSTİHDAM KURULU 2. OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2022 yılı 2. Olağan toplantısı Vali Yardımcısı Fatih Kaya başkanlığında Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Fatih Kaya yaptığı açılış konuşmasında, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2022/2. Olağan toplantısı için toplanıldığını, Bingöl de ihtiyaç duyulan mesleklerin belirlenmesi, işverenlerin arz talep konuları, İstihdam ve İşgücü piyasasının ihtiyaçlarının planlanması, Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Destek Program konuları, kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alındığını ifade etti.

İŞKUR İl Müdürü Mehmet Fesih Güler’in yaptığı sunumda, önceki toplantılarda alınan kararlar doğrultusunda yapılan çalışmalar, iş insanlarımızın işgücü ihtiyaçlarının planlanması, ihtiyaç duyulan mesleklerin planlanması, kayıtlı iş arayan işsizler için yapılan planlamalar, Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Destek Proje Programı ve diğer eğitim programları hakkında bilgi verdi.

İŞKUR İl Müdürü Güler yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

3.662 kişiye İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti verilmiştir.
363 işyeri yüz yüze ziyaret edilerek kurumsal hizmetlerimiz hakkında bilgi verilmiştir.
İşverenlere, Öğrencilere ve İşsizlere yönelik olarak toplam 13 grup çalışması yapılarak kurum hizmetlerimiz, iş arama-işe yerleştirme süreci ve danışmanlık hizmetleri çerçevesinde bilgilendirme yapılmıştır.
İş Kulübü Liderliği eğitimi kapsamında 10 adet eğitim düzenlenmiştir.
Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında 7.431.073,44 TL
Mesleki Eğitim Kurslarına katılanlara 2.097.088,20 TL
İşbaşı Eğitim Programlarına katılanlara 6.233.929,41 TL
İşsizlik Ödeneği hak eden 457 kişiye 4.879.107,02 TL
Ocak-Mart ayları arasında programlara toplam 20.641.198,07 TL ödeme yapılmıştır.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum