Advert
as

UMUT KERVANI, RAMAZAN YARDIMLARINA BAŞLADI

UMUT KERVANI, RAMAZAN YARDIMLARINA BAŞLADI

Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı), Ramazan ayında fakir, muhtaç ve yetim ailelere ulaştırmak üzere gıda yardımlarına başladı. Ayrıca yardım derneği, 2022 yılı Mart ayında 178 aileye 67 bin 242 TL değerinde ayni, nakdi, kahvaltı ve kırmızı et yardımında bulundu.


Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), Ramazan ayının gelişiyle fakir, muhtaç ve yetim ailelere ulaştırmak üzere yaptığı yardımlara hız verdi.
Her geçen gün çalışma halkalarını genişleten Bingöl Umut Kervanı Derneği, mazlum ve muhtaçların adeta umudu haline gelerek; yardımlarla muhtaç, kimsesiz, fakir ve yetimlerin ihtiyaçlarını hafifletmenin gayreti içerisinde çalışmalarını yürütüyor.
Bingöl Umut Kervanı, binlerce aileye ulaştırmak üzere ‘Umut Ayı Ramazan' sloganıyla Ramazan ayından önce hazırladığı gıda paketinin dağıtımını yapmaya başladı.
Fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, kentteki yardıma muhtaç insanlara kardeşlik elini uzatmaya devam ediyor. Yardım derneği, Ramazan ayında binlerce aileye gıda yardımlarını ulaştırmayı hedefliyor.
MART AYI'NDA 178 AİLEYE 67 BİN TL YARDIM YAPILDI
Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Demir “Mart ayında, 139 aileye 26 bin 920 TL değerinde gıda, 13 aileye 13 bin 650 TL nakdi, 8 aileye bin 200 TL kırmızı et, 1 aileye 700 TL değerinde 1 ton odun yardımı, 16 aileye 24 bin 430 TL değerinde ayakkabı ve giyim yardımı, 1 aileye 342 TL değerinde kahvaltı yardımı olmak üzere toplamda 178 aileye 67 bin 242 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduk” dedi.
RAMAZAN UMUT OLSUN
Demir, “Ramazan öncesinde hazırladığımız kumanya paketlerinin dağıtımına başladık. Hayırseverlerin sadaka, infak, bağış ve zekatlarını yetim ve muhtaçlara ulaştırmaya devam ediyoruz. ‘Umut Ayı Ramazan' sloganıyla yardım kampanyası başlattık. Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak Ramazan Ayı öncesinde ve şimdi ailelerimize yardımlarımızı ulaştırdık. Yardımlarımız halen devam ediyor.10 yıllık bir geçmişe sahip olmamız açısından bu yıl başvuran aile sayısında patlama oldu. Her gün onlarca aile derneğimize başvurup mağduriyetlerini ifade etmektedirler. Bu ekonomik sıkıntının ve pahalılığın getirmiş olduğu zorluklarını hep beraber omuzlayalım. İnşallah sıkıntılar paylaştıkça o derece azalır. Sizlerin sayesinde yardımlarımızı sürdürmek istiyoruz. Gıda paketlerimiz 250 TL'dir. Toplum olarak Ramazan'da biraz daha hayır yapma duyarlılığımız artıyor. Bu vesileyle bizler de bu ayda daha fazla fakire ve mağdura ulaşmak için gayret ediyoruz. Bu ayda mağdur olan herkese bir şekilde ulaşmaya ve yardım etmeye çalışıyoruz. Tabi ki imkânlarımız kısıtlı olduğu için yine tüm imkânları zorlayarak, mağdur ailelere yardımlarımızı ulaştırmak için tüm gayretimizle çalışıyoruz” diye konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum