Advert
as

BESİCİLER İÇİN KARLI YOLLAR AÇILIYOR

  BESİCİLER İÇİN KARLI YOLLAR AÇILIYOR

Solhan ilçesinde ekipler, karla kaplı mezra yollarını ulaşıma açmak için yoğun bir çaba sarf ederken, hayvanlarına yem ulaştırmada zorlanan besicilere de yardım ediyor.

Ülke genelinde kar yağışının yoğun olduğu bu sene bahar gelmiş olsa da mezralarda yaşayan vatandaşların kar çilesi devam ediyor.

Bingöl'ün genelinde bahar havası hakim olurken, Solhan'a bağlı yüksek rakımlı mezralarda karla mücadele sürüyor. İl Özel İdareye bağlı ekipler, Solhan'ın Arslanbeyli köyü Gıldar mezrasında yer yer 2 metreyi aşan yoldaki karları temizliyor. Bölgede çetin geçen kış şartları nedeniyle hayvanlarına yem ulaştıramayan besiciler de zor dönemler yaşıyor.

Ekipler, ulaşımda sorun yaşayan besicilerin hem yollarını açıyor hem de yemlerini ulaşımın olduğu bir noktaya kadar taşıyor.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum