Advert
as

HÜDA PAR BİNGÖL İL BAŞKANI ALPAYA, “ÇİFTÇİYE VE ÜRETİME DESTEK İÇİN KÖY PAZARI ŞART”

HÜDA PAR BİNGÖL İL BAŞKANI ALPAYA, “ÇİFTÇİYE VE ÜRETİME DESTEK İÇİN KÖY PAZARI ŞART”

HÜDA PAR Bingöl İl Bakanı Refik Alpaya, Bingöl Belediyesi ve İl Tarım Kredi Kooperatif Müdürlüğü tarafından çiftçiye ve üretime bir destek projesi olarak Bingöl Merkez’de bulunan mahallelere veya en azından belirli ve merkezi bir noktada köy pazarlarının kurulması noktasında acil adımlar atılması çağrısında bulundu.

“ÇİFTÇİYE VE ÜRETİME DESTEK İÇİN KÖY PAZARLARI ŞART”
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Alpaya, "ilimizin belli noktalarında farklı dönemlerde kurulan şahsi tezgâhlar ziyadesiyle fazlalaşmış bulunmaktadır. Merkeze uzak veya yakın birçok köyden çiftçi kardeşimiz ekip biçtiği ürünleri aracılara kurban etmemek adına kendileri tezgâh açıyor veya belirli noktaları Pazar yeri olmadığı için haliyle işgal ediyor. Hal böyle olunca düzensiz bir Pazar piyasası ve çiftçinin mağduriyeti ön plana çıkıyor. Gelinen noktada şu açık bir şekilde görülmüştür ki ilimiz için bir köy pazarı kurulması elzem olmuştur. Kurulacak olan bir köy pazarı şehrin birçok noktasında kaldırım kenarlarına bırakılan sebze, meyve kasalarının asgari düzeye indirecektir.” Dedi.
“ÇİFTÇİ EMEĞİNİ ARACILARA UCUZA VERMEK ZORUNDA KALIYOR”
Üretimde zahmeti çeken çiftçinin emeğinin karşılığını alamadığını belirterek fahiş fiyatların aracılar tarafından kaynaklandığını belirten Alpaya; “Çiftçilerimiz bin bir zahmet ile yetiştirdiği ürünü aracılara ucuza vermek zorunda kalıyor. Çiftçilerimiz açılacak olan bu pazarlarda büyük bir emekle topladığı mahsulü hak ettiği değere satabilecek ve böylelikle vatandaşımız da aracıların ve komisyoncuların bindirdiği fahiş fiyatlara maruz kalmadan birinci elden ve daha ucuza ürün alabilecektir." şeklinde konuştu.
“BU PROJENİN HAYATA GEÇİRİLMESİ ZOR DEĞİL”
Alpaya açıklamasının devamında; "İlimizde bu ve benzeri tabloları tespit ederek çiftçimiz ve vatandaşımız için böyle bir projenin hayata geçilmesinin zor olmadığını belirtmek isteriz. Öncelikli olarak Belediye yer tahsisi noktasında bir yer belirlemelidir. Proje için İl Tarım ve Kooperatif Müdürlüğü’nün de katkıları ve tecrübelerinden faydalanılmalı ve kısa sürede bu proje hayata geçirilmelidir.” İfadelerine yer verdi.
“İLİMİZ HER TÜRLÜ GÜZELLİKLERİ HAK EDİYOR”
Alpaya son olarak; “Her şeyden önce ilimiz ve hemşerilerimiz her türlü güzel hizmeti ziyadesiyle hak ediyor. Fakat şunu belirelim ki üretim ve gelişim açısından göz ardı edilecek tüm projeler ilimize zarar olarak geri dönecektir. Yıllardır ilimizde birçok alanda ilerleme kat edilmesi gereken hususları dile getiriyoruz. Bu konu da üstesinden gelebileceğimiz bir konu olarak önümüzde duruyor. Dolayısıyla tüm yetkili amir ve birimleri bu memlekete hizmet bilinci ile bu projenin yapılması noktasında hizmete davet ediyoruz. Umuyoruz ki şehrimiz daha birçok yenilikçi ve gelişmiş hizmete kavuşmuş olacaktır." İfadelerini kullandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum