Advert
as

23 NİSAN ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ

23 NİSAN ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ

Recep Tayyip Erdoğan parkında gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yapılan törenle kutlandı.

Solhan Recep Tayyip Erdoğan parkında gerçekleştirilen kutlama programı, İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayarak çocukların yaptığı gösterilerle devam etti.
 Düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Muhammed Çetin, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, siyasiler, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum amirleri, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz açılış konuşmasında, “Milli iradenin temsil edildiği Meclisimizin açılışının 102. yıldönümünü kutlama programına hepiniz hoş geldiniz. Bugün, vatan topraklarımıza göz diken sömürgeci devletlerin acımasızca saldırıları karşısında milletimizin tek vücut olduğu gündür. Gazi Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkışıyla kurtuluş meşalesi yakıldı. Milletimiz uzun süren savaşların getirdiği yıkım, vatan uğruna can veren şehitlerin acısı, fakirlik ve çaresizlik içindeydi. Bir kurtuluş sesi duyuldu Amasya’dan.Kahraman milletimizin yüreğine ferahlık ve kurtuluş ümidi oldu.Önce Erzurum’da, daha sonra Sivas’ta bölgenin milli irade temsilcileri ile toplantılar yapıldı. Her toplantıda; “Milletimizi, yine milletimizin azim ve kararı kurtaracaktır.” diye haykırıldı. Vatan topraklarını işgalci düşmanlardan, işbirlikçi hainlerden kurtarmak ve Milli İradeyi etkin kılmak için Ankara’da Meclisimiz açıldı.Milli iradenin azim ve kararı;kahraman, fedakâr ve cesur milletimizin olağanüstü gayretleriyle yurdun dört bir yanında işgallere ve işgalcilere dur dedi. Avına saldırmak için gerileyen bir aslan gibi kahraman ordumuz İnönü’de Sakarya’da düşmanı durdurdu. Kocatepe’de, Aslıhanlar’da Dumlupınar’da düşmanı bozguna uğrattı. Düşmanın 3 yılda işgal ettiği Batı Anadolu toprakları yaklaşık 10 günde kahraman ordumuzca kurtarıldı. Tarih boyunca esaret yaşamamış kahraman milletimizin iradesi,bu ülkenin bugününü kurdu.Gazi Mustafa Kemal, Milli İradenin ne kadar önemli olduğunu gelecek nesillere aktarmak için bugünü geleceğimizin teminatı çocuklarımıza bayram olarak armağan etti. İnsanlığın hiçbir zaman savaş, kan ve acı görmemesi dileğiyle, tüm çocuklarımızın ve siz kıymetli misafirlerimizin bayramını kutlar, saygılarımı sunarım.” dedi.
Program yapılan geçiş töreninin ardından son buldu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum