Advert
as

SOLHAN’A FEN LİSESİ AÇILSIN!

SOLHAN’A FEN LİSESİ AÇILSIN!

Bingöl’ün Solhan İlçesi’ne Fen Lisesi açılması talebini dile getiren Bildik, daha önce spor lisesi talebinin de karşılanmadığını hatırlatıp yetkililerden Solhan’ı gündemlerine almaları çağrısında bulundu.

Yeniden Refah Partisi Solhan İlçe Başkanı Abdullah Bildik, Solhan’ın eğitim yatırımlarını dile getirip ilçenin ihtiyaç duyduğu yatırımlarda geç kalındığına dikkat çekti. 
Okul ve pansiyon ihtiyaçlarına binaen Solhan’da geçmiş yıllarda yatırımların olduğunu ve okul çeşitliliğinin kısmen de olsa sağlandığını dilegetiren ve son olarak Yatılı Bölge Okulu’na ait pansiyonun bir bloğunun Özel Eğitim Uygulamalı Okulu (1-2-3) için tahsis edilmesi ile bu okulun açıldığını belirten Bildik, bu yatırımlarda emeği geçenlere teşekkür etti. 
Bir yerleşim yerinin sosyo-ekonomik ve eğitim düzeyi istatistiklerinin o yerin gelişmişliğinde önemli bir etken olduğunu belirten Bildik, bir araştırmaya göre Bingöl’ün ilçelerinin gelişmemiş ilçeler arasında yer almasının üzüntü verici olduğunu belirtti. 

MÜJDE VERİLDİ AMA YAPILMADI! 
Solhan Atatürk İlkokulun’un 2013 yılında güçlendirme yapılırken bile okulun yıkılıp yerine yenisinin yapılması gündemdeyken aradan yıllar geçmesine rağmen henüz bir çalışmanın olmadığını belirten Bildik, “Aralık 2020’de Solhan’da okullarda incelemelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Rahmi Güney’in Atatürk İlkokulu’nun yıkılarak yerine 16 derslikli bir okul yapılacağı, Yeni Mahallede 4 derslikli bir Anaokulunun yatırım programına alındığı, Hazarşah Yeniyerleşim İlköğretim Okulu’nun da yıkılarak yerine 12 derslikli yeni bir okulun yapılacağını belirtip Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nun ise güçlendirmeye alınacağını ifade ettiği basına yansımıştı. 2020 yılında verilen müjdelerin 2022 yılında dahi henüz çivi çakılmaması düşündürücüdür. Gündeme getirip müjdesi verilen bu 4 okul yatırımı için her hangi bir çalışma gündemde yok ancak Atatürk İlkokulu ile 4 derslikli Anaokulu’nun bu yıl ihale edileceği belirtiliyor. 2020 yılında yatırım programına alındığı müjdesi verilen okullar için dahi ihale sürecinin başlamadığını öğrenmek birileri tarafından vatandaşların taleplerine ‘tamam’ deyip bir başka bahara ertelenmesinin adet haline geldiğini düşüncesini doğuruyor. Güçlendirme yapılacak veya yıkılıp yenisi yapılacak okulların teknik olarak sıkıntılı olduğunu gösteriyor ki 2 yıldır bu sıkıntıların giderilmemesi Solhan ilçesine verilen değeri göstermektedir. Çocuklarımızın geleceği ne siyasi çekişmelere ne de bürokratik hantallığa kurban edilmemesi için müjdesi verilen yatırımların ivedilikle yapılması gerektiğini belirtiyoruz.” ifadelerini kullandı. 

FEN LİSESİ AÇILSIN!
Solhan İlçesinde geçmiş yıllarda yatırımlar için çok sayıda girişimlerin olduğunu ancak her bir girişimin bir şekilde engellendiğini belirten Bildik, şunları aktardı: “Solhan’da Meslek Yüksek okulu açılması için büyük uğraşlar verildi ancak Solhan’a istenilen bu hizmet; Meslek Yüksek Okulların her yere açılmasına kadar bekletilip öyle vedildi. Burada istenileni alamayan Solhan, Sağlık Meslek Lisesi için kolları sıvadı ve gerekli girişimler bu kez bakanlık düzeyinde yapıldı ancak yine bu emeklerin karşılığı Ankara’dan gelen müjde Bingöl’den dönüp öncelik başka ilçemize verildi. Bu talep de yıllar sonra karşılandı. Bingöl’de, bölgede ve ülke genelinde spor yarışmalarında elde ettiği başarılar ile sürekli gündemde olan Solhanlı öğrencilerin bu yeteneklerinin eğitim hayatları boyunca da devam etmeleri için spor lisesinde okumaları kendilerine ve Bingöl’e katkı sunup başarı getireceğinden Solhan’a Spor Lisesi açılması talep edildi. Bu talep için de girişimler yapıldı ve müjde geldi ancak Bingöl’de olmayan okulun ilçeye açılmasının uygun olmadığını belirtenler kazandı ve mücadele edenlerin umutları suya düştü. Sağlık Meslek Yüksek Okulu ve Sağlık Meslek Lisesi girişimleri ertelenerek yerine getirildi. Spor Lisesi ise henüz gündemde bile yok. 2016 yılında Solhan’da 30’u aşkın öğrencinin ilçe dışına Fen Liselerine gittiği ve Solhan’da Fen Lisesi açılması durumunda binanın da hazır olduğu ve müfettişlerce incelemenin talebi de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerekli mercilere iletilmişti. İlçe dışına giden başarılı öğrencilerden bir kısmı daha sonra çeşitli nedenlerle ilçeye dönmektedir. İlçedeki ortaöğretim başarısının da artması için bu talep (2016 yılında) basında ‘Solhan, Fen Lisesi İstiyor!’ başlığı ile gündeme taşınmıştı. Bu taleplere kulak tıkayanlar, bir ilçenin kaderi ve geleceği ile oynadıklarından bihaber olamazlar. Bu kadar uğraş ve mücadeleye rağmen destek olmak yerine köstek olanların artık kendilerine gelmeleri ve hak edilenin yerine getirmelerinin gerektiğini belirtiyor, bir ilçenin geleceğinin ne siyasi çekişmelere ne de bürokratik hantallığa kurban etmemeleri gerektiğini yineliyoruz. Bu kapsamda birilerine karşı bir hesabı olanlara da ayeti kerime ile hatırlatmada bulunmak istiyoruz. ‘Herhangi bir topluluğa duyduğunuz kin, sizi adaletsiz davranmaya itmesin.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum