Advert
as

İKİ UZMAN DOKTOR GÖREVE BAŞLADI

İKİ UZMAN DOKTOR GÖREVE BAŞLADI

Solhan Devlet Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı ve Solhan'a ilk kez atama yapılan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı göreve başlarken, Solhan’a 1 Kadın Hastalıları ve Doğum Uzmanı ile 1 Aile Hekimi Uzmanının atamasının yapıldığı öğrenildi.

Biri yeni atama olmak üzere Solhan Devlet Hastanesi’nde iki doktor göreve başlarken, birinin ataması Solhan İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne yapılan iki doktor ise yaklaşık bir ay sonra görevlerine başlayacakları öğrenildi.
GENEL CERRAHİ UZMANI GÖREVE BAŞLADI
Yaklaşık bir yıl önce Solhan’a ataması yapılan ancak göreve geldikten kısa bir süre sonra askerlik hizmetini yerine getirmek için izine ayrılan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sangar Abdullah, askerlik hizmetini tamamlayarak Solhan Devlet Hastanesi’ndeki görevine başladı. 
Solhan Devlet Hastanesinde yeniden göreve başlayan Irak Erbil doğumlu olan Op. Dr. Sangar Abdullah Hawler Tıp Fakültesinden mezun olmakla birlikte 2013-2019 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde uzmanlık aldı. Çok iyi derecede İngilizce ve Arapça dillerini konuşan Op. Dr. Sangar Abdullah, Evli ve bir çocuk babasıdır.
İLK KEZ ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ UZMANI ATANDI
Solhan'a ilk kez Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı atandı. Solhan Devlet Hastanesi'ne Sağlık Bakanlığı 103. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurası sonucu Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı ataması yapıldı. Solhan’da ilk kez hizmet verecek olan bölüm için Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olarak atanan Op. Dr. Emre Göçer, Solhan Devlet Hastanesi’ndeki görevine başladı.
SOLHAN’A İKİ UZMAN ATAMASI YAPILDI
Sağlık Bakanlığı 104. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurası sonuçlarına göre; Solhan Devlet Hastanesi’ne 1 Kadın Hastalıları ve Doğum Uzmanı, Solhan İlçe Sağlık Müdürlüğüne ise, 1 Aile Hekimi Uzmanı  ataması yapıldı.
Atama kararı; 27 Nisan 2022 Çarşamba günü Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinde yayımlandı. Kur’a sonucuna göre; Solhan'a 2 Uzman Doktor ataması yapıldığı belirtilirken, ataması yapılan doktorların ise, bir ay içerisinde görevlerine başlamaları bekleniyor.
Bingöl geneline 104. Dönem DHY kurası kapsamında toplam 23 uzman tabip ve pratisyen tabip münhal kadrosu açıldı.
İl Sağlık Müdürlüğünün girişimleri, Sağlık Bakanlığının uygun görmesi sonucu Bingöl’e 104. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurası kapsamında 13 uzman tabip ile 10 pratisyen tabip münhal kadrosu açıldı. 
104. Dönem DHY kuraları kapsamında il geneline; 10 Pratisyen Tabip, 3 Aile Hekimliği, 1 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, 1 Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, 1 Genel Cerrahi, 1 Göğüs Hastalıkları, 1 İç Hastalıkları, 2 Kadın Hastalıkları ve Doğum, 1 Ortopedi ve Travmatoloji, 1 Yoğun Bakım ve 1 Tıbbi Onkoloji münhal kadrosu açıldı. 
Önceki dönem ataması hakkında açıklamada bulunan Bingöl İl Sağlık Müdürülüğü şu bilgiyi paylaştı: “103. Dönem DHY kurası kapsamında ilimize Tıbbi Onkoloji, Neonataloji, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları ile Nefroloji Uzmanı atamaları yapılmış, Neonataloji, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları ile Nefroloji Uzmanları gelip görevlerine başlamışlardı. Tıbbi Onkoloji Uzmanı ise mazereti dolayısı ile görevine başlayamamıştı. İlimiz için önemli ihtiyaç olan Tıbbi Onkoloji Uzmanlığı için İl Sağlık Müdürlüğümüzce yeniden girişimlerde bulunulmuş, Sağlık Bakanlığımızca da uygun görülerek münhal kadro açılmış oldu.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum