Advert
as

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİNDE KULUÇKA MERKEZİ HİZMET VERMEYE BAŞLADI

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİNDE KULUÇKA MERKEZİ HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde bulunan ‘Kuluçka Merkezi’ hizmete girdi. Kuluçka merkezi ile Bingöl’de bulunan kanatlı hayvan yetiştiricilerine büyük kolaylıkların sağlanması amaçlanıyor.

Kuluçka Merkezi ile ilgili olarak Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Aygün yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. “Kuluçkalık işlemi ve kuluçka makinelerinin kolaylıklarından faydalanmak üzere Üniversitemiz Ziraat Fakültesi bünyesinde daha önceden kurulan Kuluçka Merkezi’nin tekrar faal hale getirilmiş bulunmaktadır. Merkezin faaliyetlerine yeniden başlaması ile ilimizde bulunan kanatlı hayvan yetiştiricilerine büyük kolaylık sağlanacaktır. Merkezimizde hindi, kaz, tavuk, ördek ve keklik türünden kanatlı hayvan yavrularının çıkarılması için uygun ve tam donanımlı makinalar ve aparatlar mevcuttur. Özellikle kanatlı hayvan yetiştiriciliği ile uğraşan vatandaşlarımızı bu yıl da merkezimizde görmek bizleri mutlu eder. Ayrıca bu yıl Rektörümüzün katkıları ile Fakültemiz Zootekni Bölümüne, Yumurta Kalite ve Test Cihazı alındı. Bu cihaz sayesinde ilk defa bu sene kuluçka için gelen yumurtalarda kuluçka öncesi döllülük ve kalite özelliklerinin belirlenmesine yönelik çalışmalara da başlandı. Bu çalışmalar sayesinde kuluçka veriminin artması ve yetiştiricilerin daha az kayıpla üretim yapmalarına yönelik adımlar atılmış oldu. Bu vesileyle bizlere her daim destek olan Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak’a ve emek veren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Hakan İnci’nin koordinatörlüğünde Mayıs Ayı’nda hizmet vermeyen başlayan ‘Kuluçka Merkezi’ faaliyetlerine Temmuz Ayı sonuna kadar devam edeceği belirtildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum