Advert
as

ALPAYA ENGELLİLERİN SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ

ALPAYA ENGELLİLERİN SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, engelliler haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, engelli vatandaşların sorunlarına dikkat çekti.

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya yaptığı açıklamada, “Doğumdan kaynaklı ya da kalıtımsal bir hastalık nedeniyle veya bir kaza sonucu bedensel veya ruhsal bozukluğu olan ya da bedeninden bir uzvu kaybederek bir işlevi yerine getiremeyen insanlara engelli denir. Herkesin başına gelebilecek olan bu tür bir durum karşısında duyarlı olmak gerekir. Engelli insanlara acımak yerine, onları hayata bağlayacak davranışlarda bulunup yaşamlarını kolaylaştırarak onların mutlu olmalarını sağlamalıyız. Onların normal bireyler gibi hayatlarına devam etmeleri, eğitim, sağlık, beslenme ve barınma ihtiyaçlarını mümkün olduğunca kendilerine sağlandırılmalıdır.” dedi.

“ENGELLİLERİN SORUNLAR HEPİMİZİN SORUNUDUR”

Alpaya açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verdi.
“Engelli olmak sadece engelli kardeşlerimizin sorunu değil, sosyal boyutu ile toplumun her kesimini ilgilendiren önemli bir konudur. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, onlar için doğru ve kalıcı çözümler üretmek, onların yaşama sevincini yitirmeden, mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek hepimizin asli görevidir. Engelli vatandaşlarımızın hayattan dışlanması, iş ve üretim alanlarından uzak tutulmaları kabul edilemeyecek bir durumdur. Birçok engelli insanımızın; sanatta, sporda, siyasette ve iş dünyasında başarılara imza attığına şahit olmaktan mutluluk duyuyoruz.
Böylesi başarıları, engellilerin toplum hayatına katılımlarını, eğitimden spora, sanattan siyasete ve iş hayatında daha fazla yer almalarını desteklemek zorundayız.
Unutmayalım ki engelli olmak bir tercih değildir ve herkes engelli adayıdır. Engellerin ortadan kalktığı bir dünya arzusuyla, bütün engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat Cenabı Allahtan niyaz ediyorum.”



Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum