Advert
as

İLÇEMİZDE DÜZENLENEN BAHAR ETKİNLİKLERİNE AYAK TENİSİ DE DAHİL EDİLDİ

İLÇEMİZDE DÜZENLENEN BAHAR ETKİNLİKLERİNE AYAK TENİSİ DE DAHİL EDİLDİ

Solhan da 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında turnuvalar düzenlendi. Beş farklı branşta yapılan turnuvalara ayak tenisi de eklendi.

Solhan Kaymakamlığı'nın desteğiyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs Etkinlikleri kapsamında beş farklı branşta turnuvalar düzenleniyor. 
Voleybol, atletizm, satranç, masa tenisi ile birlikte bu yıl turnuvaya ayak tenisi branşı da eklendi. Son bir yıl içerisinde Solhan'dan bir ayak tenisi takımının çıkıp önce Türkiye şampiyonu ardından Avrupa üçüncüsü olduktan sonra ayak tenisi branşı Solhan'da en popüler branşlar arasına girdi. Turnuvanın başlamasıyla sporseverlerin talebi üzerine Solhan Gençlik ve Spor ilçe müdürlüğü tarafından ayak tenisi turnuvaya eklenirken, davetleri üzerine turnuvanın organizasyonunu Ayak Tenisi Federasyonu Bingöl il temsilciliği üstlendi. 
İlk kez bahar etkinlikleri kapsamında yapılan ayak tenisi turnuvasına 78 kişiden oluşacak şekilde 17 takım başvuruda bulundu.
İki gün boyunca devam eden grup aşamaları tamamlandı, yarı final ve final müsabakalarının 19 Mayıs günü oynanacağı belirtildi.

Solhan Gençlik ve Spor ilçe Müdürü Zülfü Çalışkan turnuva hakkında açıklamalarda bulundu. Çalışkan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "2022 yılı 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında Solhan Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak 5 dalda etkinliklerimiz yapılmakta. Bunlardan bir tanesi atletizm etkinlikleri ve 18 Mayıs günü gerçekleştirilecek. İkincisi masa tenisi etkinlikleri, masa tenisi etkinliklerini üç kategoride gerçekleştiriyoruz. Birincisi genç kızlar, ikincisi genç erkekler, üçüncüsü yetişkinler. Yetişkinler kategorisinde elemeleri yaptık son üç sporcumuz kaldı final müsabakalarını 19 Mayıs günü yapacağız. Onun dışında voleybol etkinliklerimiz oldu. Voleybol etkinliklerimizde de 13 takım katıldı. Bu 13 takım grup aşamalarını ve çeyrek final aşamalarını bitirdi son dört takımımız kaldı 19 Mayıs günü inşallah yarı final ve final müsabakalarını gerçekleştireceğiz. Ve son kategorimiz ayak tenisi. Ayak tenisi dalında da malumunuz ayak tenisi dalında gençlerimiz Türkiye Şampiyonu oldular ve Avrupa'da Avrupa üçüncüsü oldular. Bunu baz alarak Ayak Tenisi etkinliklerini gerçekleştirdik. Ayak tenisi etkinliklerine 17 takımımız katıldı. Dün ve bugün bu 17 takımımız grup maçlarını bitirip son dört takımımız kaldı Pazartesi günü çeyrek final ve yarı final maçlarımızı yapacağız. İnşallah ayın 19'unda 19 Mayıs günü final müsabakalarıyla ayak tenisi müsabakalarımızı da sona erdireceğiz. Bu etkinliklere katılan en küçük sporcumuz 12, en büyük sporcumuz ise 61 yaşında. Katılan bütün takımlarımıza, bütün sporcularımıza teşekkür ediyoruz. Emeği geçen hocalarımıza teşekkür ediyoruz." 

Ayak Tenisi Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Serdar Demir ise, "Solhan'da Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu, farklı branşlarında bulunduğu ve ayak tenisi branşının da dahil edildiği 19 Mayıs Kaymakamlık turnuvasına katılmış bulunmaktayız. Ayak tenisi branşı olunca bizde üstlenmek istedik sağ olsunlar onlarda bize yardımcı oldular. 17 takımın katılımıyla 70-75 sporcumuzla birlikte. Turnuva 2 gündür sürmekte. Grup maçlarımızı bugün tamamladık. Önümüzdeki günlerde yarı final maçlarımızı yapacağız. Gençlerin ve 7'den 77'ye bütün yaş kategorilerinin katılımları bizi ayrıca mutlu etti. Ayak tenisi branşını sevdirdiğimize inanıyoruz. Ve bu turnuvaya ayak tenisi branşının olmasını sağlayan Gençlik ve Spor Müdürümüz Zülfü Çalışkan'a teşekkür ederim." ifadelerine yer verdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum