Advert
as

TAHTA KÖPRÜ TAŞIMIYOR

TAHTA KÖPRÜ TAŞIMIYOR

Sel taşkını nedeniyle çoğunlukla öğrencilerin geçişi için kullanılan tahta köprünün zarar görmesiyle bir çok öğrenci okula giderken zor anlar yaşıyor. Öğrencilerin eğitimlerinden geri kalmasını istemeyen veliler, mağduriyetlerinin giderilmesi için mahalleyi taşıyan bir köprü istediler.

Solhan ilçesinde geçtiğimiz günlerde aşırı yağış nedeniyle bir takım mağduriyetler yaşandı. Yağış sonrasında yer seviyesindeki bir çok ev baskın nedeniyle zarar görürken derelerin taşmasıyla bir mağduriyette öğrenciler için yaşandı.
Solhan deresinin su seviyesinin artmasıyla Yeşilova Mahallesi Tepe Camii bölgesinde öğrencilerin Yeşilova okuluna gitmek için kullandıkları tahta köprü zarar gördü. Okula gitmek için köprü başına gelen öğrenciler köprünün tahrip olduğunu görünce ailelerine haber verdiler. Öğrencilerin eğitimlerinden geri kalmamaları için olanak sağlanması için Belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşme yapan veliler, verilen sözlerin yerine getirilmesini istediler.
Mağduriyetin giderilmesini isteyen veliler, şunları aktardılar; “Sel taşkınından dolayı mahallemizi ilçeye bağlayan tahta köprü kullanılmaz hale geldi. Bu durumda öğrencilerimizi okula gönderemezdik. Bu köprüyü kullanan 41 öğrenci var. Öğrencilerimizin sorunsuz bir şekilde okullarına gitmeleri için Solhan Belediyesi ve Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden destek istedik. Kullanılmaz hale gelen köprünün yapılması ve bu süreçte de öğrencilerin eğitimlerinden geri kalmamaları için onları okula götürüp getirecek bir servis aracının tahsis edileceği sözünü aldık. Tahrip olan köprüyü mahalleli el birliğiyle Belediyenin gönderdiği kepçe yardımıyla yapmaya çalıştı ancak sağlıklı birşey olmadı. Tahsis edilecek serviste gelmeyince, imkanı olanlar öğrencilerini araçlarla okula gönderiyor, kimileri de çocuklarıyla beraber köprüyü geçerek okula ulaştırıyorlar. Bulunduğumuz bölgenin sağında ve solunda iki köprü var ve öğrenciler en yakın köprüyü kullanarak okula gitmek isteseler yaklaşık 4 kilometre yol yürümüş olurlar. Şehirle bağlantı olan bu köprüyü sadece öğrenciler değil bütün mahalleli kullanıyor. Yaşlı bir vatandaş geçiş esnasında dengesini kaybederse köprünün sağında ve solunda destek alacağı bağlantıları olmadığından suya düşme ihtimalleri çok yüksek. Su seviyesinin ve akıntının yüksek olduğu bu mevsimde umarız böyle bir durum yaşanmaz. Önceliğimiz öğrencilerimiz ama bütün mahallelinin kullandığı bu tahta köprü yerine kullanılışlı bir köprü istiyoruz.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum