Advert
as

ALPAYA, “AİLE MANEVİ DUYGULARIN YAŞANDIĞI BİR MEKÂNDIR”

ALPAYA, “AİLE MANEVİ DUYGULARIN YAŞANDIĞI BİR MEKÂNDIR”

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya “Aile Haftası” münasebetiyle yayımladığı mesajda ailenin önemine, aile içi huzur ve eşler arası ünsiyetin önemine vurgu yaptı.

Alpaya yaptığı açıklamada; “Toplumun çekirdeğini oluşturan ailenin korunması ve güçlendirilmesi, ailenin önemine dikkat çekmek amacıyla her yıl 15 Mayıs’ı içine alan hafta ‘Aile Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Aile karı koca ve çocuklarla birlikte gündelik hayatın streslerinden uzak sevgi, şefkat, merhamet, refah ve mutluluk gibi manevi duyguların yaşandığı bir mekândır. Nitekim Kur’an’ı Kerim ailenin bu ruhi yönüne temas etmiştir: “Sizin için onlarla ünsiyet edesiniz diye, kendi cinsinizden zevceler yaratması, aranızda (dostluk) sevgi ve merhamet yaratması da Onun kudret alametlerindendir.” (Rum, 30/21) Yüce yaradan insanı tek cins olarak değil de çift ve bazı yönleri ile farklı yaratmıştır ki, birbirine her yönden, yani fiziki ve psikoloji olarak faydalı olsunlar. Çünkü ünsiyet kaynaşmaya, ihtilaf ise ayrılmaya sebep olur. Yüz yıllardan bu yana, milyonlarca insanın dünyaya gelişindeki düzen asla tesadüfi değil, İnsanlık tarihinde aile her zaman önemli yere sahip olmuş ve insanların toplum haline gelmesine sebep olmuştur. Tarihe baktığımızda görürüz ki, ilk toplum aileden meydana gelmiştir. Kuran-ı Kerim bu konuya temas ederek ilk yaratılan insanın aile şeklinde yaşadığını bildirmiştir. “ dedi.
“İNSANIN TEMEL ÖZELLİKLERİ AİLEDE OLUŞMAYA BAŞLAR”
Alpaya; “İnsanın temel özellikleri ailede oluşmaya başlar. Bu modern zamanımızda karşılaştığımız en büyük sorunlardan biri de ailelerin çöküntüye uğramasıdır. Aynı zamanda şahit oluyoruz ki, birçok aile, İslam’ın ailenin nasıl kurulacağı hakkında ki bilgilerden yoksun kalarak boşanmalara sebep olmaktadır. Buna göre de aile ile ilgili bilgileri öğrenerek Kuran-ı Kerime ve Peygamberimiz’in (s.a.s.) sünnetine uygun şekilde aile kurmak ve toplum için temiz bir nesil yetiştirmek her bir Müslümanın asli vazifesidir. Eğer Allah’ın meşru kıldığı aile müessesesi olmasaydı toplum hiç bir üstünlük, asalet, şeref ve soyu olmayan çocuklarla dolup taşarak birbirlerine karışırlardı. Bu durum da fazilet ölçülerindeki ahlak bozulur, bozgunculuk çoğalır ve her şey mubah sayılırdı.” dedi.
“İNSAN MUTLULUĞU HUZURU AİLEDE BULUR”
Huzurun kaynağının ailede olduğunu belirten Alpaya; “İnsan yalnızlıktan sonra ailesi ile beraber yaşamanın hazzını, zorluk ve stresten sonra huzurlu bir ortamda yaşamanın zevkini, yorgun bir çalışmadan sonra ise karşılıklı sevgi ve saygının tadını alır. Böyle aile her zaman rahatlık ve mutluluk ocağı olur. Böyle bir durumda aile, psikolojik doyumun ortaya çıktığı bir yuva olmakla beraber mensuplarının korunduğu ve fiziki sığınacak temin eden kurumdur. Aile, ayni zamanda kadın ve erkeğin fiziki ihtiyaçların helal yoldan karşılandığı bir müessesedir. Aileyi meydana getiren fertler sevgi, saygı ve güvenle birbirlerine bağlanmalıdırlar. Bunlar, ailenin devam etmesini temin eden psikoloji ve ahlaki unsurlardır. Ailenin kuruluş amaçlarından biri de ahlaki bozgunluğu engellemek ve toplumu sağlam bir ahlaki ilişkilere uygun olarak yetiştirmektir.” ifadelerine yer verdi.
“İYİ BİR TOPLUM İYİ BİR AİLEDEN MEYDANA GELİR”
Alpaya; “Toplumlar ailelerin bir araya gelmesiyle oluşur. Bu açıdan toplum için ailenin önemi büyüktür. Aileler mutlu ve huzurlu olursa millet de güçlü ve kuvvetli olur. Toplum içerisinde yaşayan insanlar birbirleriyle dost ve kardeş ilişkisi içerisinde olmalıdırlar. Bu ilişkilerin devamlı ve canlı tutulması toplumda arzulanan dostluk, kardeşlik, sevgi ve sulh meydana getirir. Ailenin temel amacı, sağlıklı nesiller yetiştirerek topluma faydalı bireyler kazandırmaktır. Bu nedenle toplumumuzun büyük bir çoğunluğunu oluşturan gençlerimiz ve çocuklarımız; sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir ortamda ailelerinden alacakları eğitimle manevi değerlere ne kadar bağlı olarak yetişirse, geleceği de aynı oranda sağlam ve müreffeh olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bütün Bingöl hemşerilerimin “Aile kurumunu” tebrik eder, tüm ailelere ömür boyu sağlık, huzur ve mutluluk dolu günler Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.” ifadelerine yer verdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum