Advert
as

ÖZGÜR-DER, 'HİDAYET ÖYKÜLERİ' KONULU SEMİNER GERÇEKLEŞTİRDİ

ÖZGÜR-DER, 'HİDAYET ÖYKÜLERİ' KONULU SEMİNER GERÇEKLEŞTİRDİ

Özgür-Der Bingöl Şubesinde Araştırmacı-Yazar Adem Özköse'nin sunumuyla 'Cennete Otostop: Hidayet Öyküleri' konulu seminer gerçekleştirildi.

Adem Özköse konuşmasına, “Dört sene Şam'da yaşadım. Şam'da mescitte namaz kılarken çeşitli insanlarla tanıştım. Bu insanların ortak özelliği İslamiyet ile tanışmaları ve Müslüman olmalarıydı. Ayrıca insanların hikâyelerini dinledikçe bu hikâyeler ilgimi çekmeye başladı. Ben de ilerleyen süreçte onları evime davet ettim ve sabaha kadar sohbetler ettik. Zamanla tüm bu konuşmaları, hikâyeleri ve öğrendiklerimi kaydetme kararı aldım ”diyerek başladı.
Ardından kitabının insanların hayatlarına ve kalplerine dokunduğunu ve bu tür geri dönüşleri aldıkça çok mutlu olduğunu söyleyen Özköse,“Bir kitap yazıyorsunuz ve bu kitabınız bir insanın hayatını değiştiriyor. Sizin vesilenizle Müslüman oluyor ve hayatı değişiyor. Bu çok güzel bir duygu. Cennet Otostop 1 kitabımı alan bir okuyucumun bana abisinin hayatı hakkında, onun kötü şeyler yaptığını, cezaevinde olduğunu, kitabımı okuduktan sonra ise abisine verdiğini ifade ederek anlatımda bulundu. Abisi ise kitabımı okuduktan sonra hayatını tümüyle değiştirmiş ve İslam üzere bir yol tutmuş yani bir insanın hayatının değişmesine vesile olmuşum. Bu da bana ayrı bir mutluluk veriyor” ifadelerini kullandı.
Cennete Otostop: Hidayet Öyküleri kitabını yazma serüvenine ise başlarda pek sıcak bakmadığını ancak ilk kitabına yönelik geri dönüşlerin kalbine dokunduğunu ifade eden Özköse, “Bir yazar için en önemli şey, yazdığı kitabın birilerinin kalbine dokunduğunu bilmesidir. Beni en çok mutlu eden şey bu duyguydu. Yazdığım kitap sayesinde birilerinin Müslüman olduğunu öğrenmek çok farklı bir duygu” diyerek ekledi.
Özköse, son olarak ise “kimisi papaz, kimisi ünlü bir müzisyen, kimisi misyoner, kimisi uyuşturucu satıcısıyken İslâm ile tanışmış, şereflenmiş bu kişilerle hidayet hikâyelerini konuştum ve bu röportajları yazılarıma dökerek çağdaş bir seyahatname olarak sunmaya çalıştım. Geçtiğim ve gezdiğim ülkelerdeki insanların ilginç hidayet öykülerini kaleme sizler için aldım. Umarım verimli olmuştur.” dedi ve sözlerini sonlandırdı.
Program soru-cevap ve imza etkinliğiyle sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum