Advert
as

‘VATANDAŞLARIN HİZMET BEKLENTİSİ KARŞILANMALI’

‘VATANDAŞLARIN HİZMET BEKLENTİSİ KARŞILANMALI’

Yıllardır Boğlan Mahallesi’nde bir kavşak talebi olduğunu ve okul geçitleri için bir düzenlemenin beklendiğini belirten Bildik, cadde ve sokaklardaki yol tahribatlarının giderilmesi ve yapılan hizmetlerin denetiminin zamanında yapılması beklentilerinin karşılanması gerektiğine dikkat çekti.

Yeniden Refah Partisi Solhan İlçe Başkanı Abdullah Bildik, Solhan’da bazı taleplerin karşılanmadığını, bazı uygulamalarda eksikliklerin olduğunu, yapılan işlerde yeteri denetim/kontrollerin yapılmamasından dolayı sonradan sıkıntıların oluştuğunu ve yapılan bazı tahribatların da giderilmesinde gecikmelerin olduğunu belirtti.
BOĞLAN MAHALLESİ’NE KAVŞAK TALEBİ
Bildik yaptığı açıklamada, “Geçmiş yıllarda karayolları çalışmalarında Solhan-Muş yolunda yapılan kavşak Derela Mevkiinde yapıldığından çarşıda bulunan kavşağı geçen bir sürücünün 4 km yol aldıktan sonra çarşıya varabileceği gerçeği ile karşıkarşıyayız. Boğlan Mahallesi’ndeki köprünün doğusunda bulunan kesimin merkezle tek bağlantısı bu köprüdür. Başka illerde daha kısa mesafede kavşaklar olmasına karşı Solhan’da istenilen kavşağın yapılmaması mahalleliyi mağdur etmektedir. Ambulans/itfaiye/polis herhangi bir durumda mahalleye girmek için Derela Mevkii’ne gidip dönmek zorundadır. Aracı olan her bir vatandaşın günlük fazla yakıt tüketmesi de dikkatlerden kaçmamalıdır. Yıllardır mahallenin talepleri, muhtarın girişimleri karşılıksız kalmış ve mahallelininin mağduriyeti devam etmektedir. Solhan Belediyesi’nin söz konusu bölgede mahalleye yukarıdan aşağıya (Kuzay-Güney yönü) karşılıklı olacak şekilde imar yolu açması ile bir geçişin sağlanması mümkün olacak ve U dönüşü olmadan araçların karşıya geçişi sağlanabilir. Ayrıca kara yolları da kendine ait alanı tam  kullanarak kavşak da yapabilir. Mahallenin haklı taleplerinin yerine getirilmesini zaruri görüyor ve yetkililerin çözüm üretmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
OKUL GEÇİTLERİ!
Özellikle Yeni Mahalle ve Yeşilova Mahallesi orta refujden kaynaklı tehlikelerin olabileceğine dikkat çeken Bildik, konu ile ilgili şunları aktardı: “Yol buyunca yapılan orta refujun bazı bölgelerde açılması ve yaya geçidi alanı olmamasından dolayı özellikle yabancı sürücülerin geçitleri bilmemesinden kaynaklı sıkıntılar olabilmektedir. Refujdan dolayı sürücünün yayayı görme olasılığı mümkün olmadığından rast gele açılan geçitlerin kapatılması ve yoğun geçiş olacak yerlerde ise yaya çizgilerinin yapılıp levhaların asılması yaya güvenliği için önemlidir. Özellikle okul geçitlerinde sıkıntıların yaşanabileceğini belirten vatandaşlarımız öğrenci yoğunluğu olan bölgelerde okul geçidi için gerekli çalışmaların yapılıp çizgilerin çizilmesi ve levhaların asılması gerektiğini belirtmişlerdir. Sıkıntının en yoğun dile getirildiği bölge ise Hastane Kavşağı ile Yenimahalle Camii arası olarak aktarılmaktadır. Bizler de sorumluluk gereği bunu dile getiriyor özellikle ilçe trafik komisyonunun girişimleri sonucu yayaların kontrollü geçişlerine imkan sunulmasını talep ediyoruz.”
SOKAK HAYVANLARI TEHLİKESİ
Geçmiş aylarda da dile getirdikleri ancak yine aktarmakta fayda gördükleri bir konunun da sokak hayvanları olduğunu belirten Bildik, sokak köpeklerinin korku saldığını ifade etti. Kış aylarında daha çok öğrenciler için tehlike görülen sokak köpeklerin artık yetişkinler için de korkulu hale geldiğini ve diğer hayvanlar için de tehlike olduğunu belirten Bildik, yetkililerin kesin çözüm getirmesi gerektiğini aktarıp iş işten geçtikten sonra üretilen çözümün daha işin başında iken üretilen çözüm kadar faydalı olmayacağının bilinmesinde fayda olduğunu aktardı. 
MİLLET KIRAATHANESİ NE OLDU?
Solhan Belediyesi tarafından 2020 yılında ihalesi yapılıp temel açma çalışmaları başlatılan ancak sonrasında yapımı devam etmeyen Millet Kıraathanesi hakkında da açıklamada bulunan Bildik, şöyle devam etti: “Solhan Belediye Başkanımız Sayın Abdulhakim Yıldız, Millet Kıraathanesi yapımına başlandığı dönemlerde yaptığı açıklamada; ‘Kültürel ve sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet ağımıza yenilikler katma uğraşında olan bir belediye olarak, Millet Kıraathanesi ile ilçemizde sosyal alanda büyük bir boşluğu doldurmayı hedefliyoruz.’ demişti. Bu amaçla yapılan çalışmayı faydalı görüyor ve bir an önce hizmete girmesini bekliyoruz ancak; 2020 yılında temel çalışmaları yapıldıktan sonra bir daha çalışmaların yapılmadığı yapının öylece durması kamu malı ve yatırımları için doğru değildir. Belediyemizin yapının durması ile ilgili sıkıntıları biran önce giderip ilçemize bu hizmeti ivedilikle kazandırmasını bekliyoruz.”
VATANDAŞLAR YOLLARDAN DERTLİ
Cadde ve sokak yollarının tahrip olduğunu ve bir an önce bu tahribatın giderilmesi gerektiğini belirten Bildik, şu ifadeler ile açıkmasını tamamladı: “Solhan’da yolların geneli kilitli parke taşı olduğu için özellikle kış aylarında taşların altına suyun girmesi ve aşındırma sonucu çökmeler meydana gelmektedir. Bununla birlikte Solhan’da doğalgaz ve elektrik altyapı çalışmalarından dolayı da bir çok yol ve kaldırım kullanılamaz haldedir. Belediyenin yaptığı sıcak asfalt yamaları ise malzemeden veya uygulamadan kaynaklı sökülmeler olduğundan yollarda çukurların yanısıra tozdan dolayı da sorunlar görünmektedir. Yakın zamanda belediyenin kilitli parke taşı ihalesi yaptığını öğrendik. Bu ihalenin iş sezonu olan 15 Nisan öncesi yapılıp iş sezonunda çalışmalara başlanması gerektiğini düşünsek de geçmişe takılmadan ivedilikle ve kullanım yoğunluğuna göre cadde ve sokaklarda yol yapımlarının yapılması beklenmektedir. Ayrıca taş duvarları ile ilgili kamuoyunda bir tepki vardır. Duvarların yapılmasında yüksekliğine göre yapı çeşitliliği olması gerektiği gibi belediye teknik ekiplerin yapım aşamasında gerekli kontrolu yapması ve olası sıkıntı çözülmelidir. Denetim ve kontrol mekanizması güçlü oldukça yapılar da daha sağlam ve kullanılışlı olacaktır. Solhan Belediyesi’nde özellikle bozuk olan yolların biran önce yapılması ve yapılacak çalışmaların, kullanılacak malzemenin kontrolünün yapılarak ilçemize kalıcı eserlerin bırakılması halkımızın talebidir. Daha yaşanılabilir bir Solhan için çalışan kurum ve yetkililere teşekkür ediyor, faydalı hizmetlerde muvaffakiyetler diliyoruz.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum