Advert
as

YIL SONU SERGİSİNE DAVET

YIL SONU SERGİSİNE DAVET

Gazetemizi ziyaret eden Solhan İlçe HEM Müdürü Güneş, Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında yapacakları yıl sonu sergisine Solhanlıları davet etti. Daveti Zazaca ve Türkçe olarak yapan Güneş, sergiye katılımların kendilerini mutlu edeceğini belirtti.


Solhan İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hayri Güneş ve Müdür Yardımcısı Ferhat Sönmez Solhan Haber Gazetesi’ni ziyaret ederek, gazetemiz aracılığıyla kurum bünyesindeki kurslarda yıl boyunca yapılan ürün ve çalışmaların Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında 31 Mayıs – 1 Haziran tarihlerinde Solhan Kültür Merkezi bahçesinde 11.00-17.00 saatleri arasında iki gün olacak şekilde düzenlenecek olan El Emeği Göz Nuru Yıl Sonu Sergi’sine Solhanlı vatandaşları davet etti.
Bu yıl yapılacak Yıl Sonu Sergisinin yıl içinde Covit-19 nedeniyle hayatını kaybeden kurum Usta Öğreticilerinden Neriman Özgün ve yakın zamanda hayatını kaybeden bir dönem Solhan İlçe Halk Eğitimi Merkezi'nde müdürlük görevi yürüten Abdulvahap Salcan'ın anısına yapılacağı ve ayrıca sergide yok olma tehlikesi altında olan Zazaca diline dikkat çekileceği aktarıldı.
Solhan İlçe HEM Müdürü Güneş, şu ifadeleri kullandı: “Her yıl olduğu gibi bu yılda kurumumuz bünyesindeki kurslarda yapılan ürünler ve bir takım çalışmalar siz kıymetli hemşehrilerimizin de yakından görmesi için sergileniyor. Önceki yıllarda sergilerimize ilginizi biliyoruz ancak son iki yılda pandemi nedeniyle katılımların az olması bizleri üzmüş olsa da bu yıl pandemiden uzak bir şekilde geçecek olan sergimizin tekrar aynı yoğunlukta olacağına inanıyoruz. Bu yıl ki sergimiz bir dönem kurumumuzda müdürlük görevi yürüten Abdulvahap Salcan ve  Covit-19 nedeniyle hayatını kaybeden Usta Öğreticimiz Neriman Özgün'ün anısına olacağından bizim için anlamı çok büyük. Sergimiz için önemli olan diğer bir konu ise yok olma tehlikesi altında olan anadilimiz Zazacanın yaşatılması için kurumumuz bünyesinde açılacak olan Zazaca kursu için kayıtların alınması ve bazı bilgilerin verilmesi için sergimizde kurulacak olan standlarda Zazacaya dikkat çekilecek. Kurumumuzun Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında 31 Mayıs – 1 Haziran tarihlerinde Solhan Kültür Merkezi bahçesinde 11.00-17.00 saatleri arasında iki gün olacak şekilde düzenleyeceği El Emeği Göz Nuru Yıl Sonu Sergi’mizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız. Zazacanın yaşatılması için; Afinayışo ke ma akenê, ma şıma zi beynarê xu dı vinayiş ra şa benê.” ifadeleri ile Solhanlıları yıl sonu sergisine davet etti.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum