Advert
as

SOLHAN'DA ÖĞRENCİLER TEKNOLOJİYLE BULUŞTU

SOLHAN'DA ÖĞRENCİLER TEKNOLOJİYLE BULUŞTU

Türkiye'de binlerce çocuğu bilim ve teknolojiyle buluşturan "Doping Teknoloji Tırı" ilçemizde 1579 öğrenciyi teknolojiyle buluşturdu.

10 Ekim 2021 yılında Adıyamandan başlayarak il ve ilçeleri gezmek üzere yola çıkan Doping Teknoloji Tırı 23-27 Mayıs tarihleri arasında Solhan Belediye Kültür Merkezi bahçesinde konuşlandırılarak 1579 öğrenciye tır'ın içinde bulunan robotlardan VR gözlüklere, 3D yazıcılardan drone'lara kadar birçok teknolojik aletleri yerinde görerek tecrübe edinmeleri sağlandı.
İzlenimlerini dile getiren Eğitimci Ferhat Bayar, “Bu hafta içerisinde doping hafıza gurubu tarafından teknolojik tırını misafir ettik ilçemizde ilkokul üçüncü sınıf itibariyle başlayarak lise de dokuz ve onuncu sınıflara kadar neredeyse öğrencilerimizin tamamını burada ağırlama imkanımız oldu. Bize bu imkanı sunan Doping Teknoloji Tırı yetkililerine çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımız da ciddi mana da bilim ve teknoloji farkındalığı oluşturuluyor burada. Tırımızın içerisinde havada duran küre modelinden astronot kıyafetlerine, robotik kodlama malzemelerinden dronlara kadar ve sistemiyle çalışan motorlara kadar çocuklar bir çok alanda temel eğitim alma imkanı buldular. Bu bizim için oldukça değerli çünkü bulunduğumuz bölge kırsal bir alan olduğu için çocuklara her türlü imkanı sunamıyoruz. Doping Hafızanın bu anlamda bize sunduğu imkan oldukça değerli. Bu tarz ziyaretlerin, bilim etkinliklerinin öğrencilere daha çok sunulması için biz daha çok mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.
Doping hafıza Tır'ını ziyaret ederek heyecanlandığını dile getiren Solhan Atatürk İlköğretim Okulu 3/B sınıfı öğrencisi Asaf Eymen Polat ise “Doping Hafızaya geldik ve ben çok heyecanlandım. Hayatımda ilk defa Astronot kıyafetini giydim, VR gözlüğünü takarak, görmediğim aletleri inceledik. Teknoloji tırına gelerek hiç tatmadığım duyguları tattım. Öğretmenime ve doping hafızaya teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum