Advert
as

BİR YILIN EMEĞİ SERGİLENDİ

BİR YILIN EMEĞİ SERGİLENDİ

Solhan ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi bünyesindeki 15 kursta kadınlar tarafından hazırlanan el emeği göz nuru ürünler, yıl sonu etkinliğinde sergilendi.

Solhan İlçe Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde eğitim gören kursiyerlerin ürünleri için yılsonu sergisi düzenlendi. 
Solhan Belediyesi Kültür Merkezi’nde kurdele kesimi ile açılışı yapılan sergi, korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden usta öğretici Neriman Özgün ile geçtiğimiz haftalarda hayatını kaybeden ve daha önce Halk Eğitimi Merkezi müdürlüğü görevini yapan öğretmen Abdulvahap Salcan anısına düzenlendi. Sergiye davet edilen Özgün ve Salcan’ın ailelerine hediyeler verildi.
Sergide 15 kursta eğitim gören kursiyerlerin yıl boyunca hazırladığı kilim dokuma, tablo, dikiş-nakış gibi el emeği göz nuru ürünler görücüye çıktı. 
Yoğun katılımın olduğu sergide el emeği ürünlerin yanında eğitim standları da kuruldu. İlçe HEM bünyesinde yakın zamanda açılması planlanan Zazaca eğitim kursundan vatandaşların haberdar olması için kurulan stand da zazaca eserler sergilenirken, standı ziyaret edenlere kurs hakkında bilgi verilip kurs için kayıt alındı. Vatandaşların kurs hakkında bilgi sahibi olması için el broşürleri dağıtıldı. Yeterli sayıda kayıtların alınması durumunda Solhan’da ilk kez İlçe HEM bünyesinde Zazaca kursu açılacağı bilgisi verildi.
Sergiye Solhan Kaymakamı Muhammed Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, Belediye Başkan Vekili Nihat Ayraç, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hayri Güneş, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Ürünlerini sergileyen Usta Öğreticilerden Leyla Görmez, "Usta öğreticimiz ve müdürümüz anısına yapılan sergide çalışmalarımızı tanıttık. Herkesin beğenisine sunduk. Artık herkesin görselinde olan beyinleri sizin de görmenizi tavsiye ederiz." dedi. 

KURSİYERLERE BAŞARI SERTİFİKASI VERİLECEK
Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak yaklaşık 15 dalda 50 kursiyerin çıkartmış olduğu ürünlerle yıl sonu sergilerini gerçekleştirdiklerini belirten İlçe HEM Müdür Yardımcısı Ferhat Sönmez, şu ifadeleri kullandı: "Arkadaşlarımız, usta öğreticilerimiz, ev hanımlarımız el emeği göz nuru ürünlerini burada sergilemiş bulunuyorlar. Bir birinden değerli, birbirinden kıymetli ürünler, yıl boyu çok ciddi emekler sarf edilerek yapılmış ürünler şuan burada sergilenmiş oluyor. Kursiyerlerimiz buradaki ürünlerini sergiledikten sonra, kurslarını tamamladıktan sonra kursiyerlerimize başarı sertifikalarını da takdim edeceğiz. Ve bu 2021-2022 eğitim-öğretim yılını noktalamış bulunacağız. Ben huzurlarınızda buraya gelen bütün halkımıza, ev hanımlarına, beylere, bayanlara herkese çok teşekkür ederim katılımlarından dolayı. Bu yılki yıl sonu sergimizin bizim için çok anlam ifade eden özel bir tarafı var. Geçen yıl Covitten kaybettiğimiz usta öğreticimiz Neriman Özgün ve yakın zamanda kaybettiğimiz daha önce bizim kurum müdürlüğümüzü yapmış Abdulvahap Salcan hocamızın anısına biz böyle bir sergi düzenlemiş bulunuyoruz. Çok anlamlı gerçekten bizim için. Normalde her yıl geleneksel olarak düzenlemiş olduğumuz bu sergide müzikal gösteriler ve eğlenceler de oluyordu ama bu yıl özellikle bunu yapmama kararı aldık ve onların ruhlarına okuduğumuz Kur'an-ı Kerim hatim dualarını okuyarak biz açılışımızı gerçekleştirdik. Ben tekrar olarak Merhum Abdulvahap Salcan hocamız ve merhume Neriman Özgün hocamıza Allah'tan rahmet ve ailelerine de sabırlar diliyorum."

‘ORTAYA ÇOK GÜZEL ÜRÜNLER ÇIKARTMIŞLAR’
Halk Eğitimi Merkezi ve Halk Eğitimi Merkezi'nin desteğiyle ADEM kurslarında kursiyerlerin yıl boyunca yaptıkları el emeği göz nuru eserlerin sergilemesi için toplandıklarını söyleyen Solhan Kaymakamı Muhammed Çetin, şu açıklamalarda bulundu: "Bizlerde ziyaret ettik onları. Yıl boyunca çok çabalamışlar. Ortaya çok güzel ürünler çıkartmışlar. Neticede onların bu konuda hem bir donanım kazanmasını hem bu konuda ailelerine destek olmalarını hem de ihtiyaç duyduklarında tek başlarına ayaklarının üstünde durmaları için bir meslek edinmelerini ümit ediyoruz. Çokta güzel eserler ortaya çıkmış, çok başarılı olmuşlar. Bu konuda başta Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüze, hocalarımıza özellikle kursiyerlerimize ilgilerinden alakalarından dolayı çok teşekkür ediyoruz.”





Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum