Advert
as

KENEYİ HAFİFE ALMAYIN TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYIN

KENEYİ HAFİFE ALMAYIN TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYIN

Solhan'da da olma tehlikesine karşı keneden bulaşan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi tedbiri için sağlık ekiplerince bilgilendirmeler yapıldı.

Solhan'da da bazı bölgelerde riski bulunmasından dolayı Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi için vatandaşlara el broşürü dağıtılıp bilgilendirmeler yapıldı.

Dağıtılan en broşüründe tedbir için şu bilgilere yer verildi: 'Oturacağınız yere açık renkli örtü serin. Bağ, bahçe, tarla, orman gibi riski alanlara giderken açık renkli ve kapalı kıyafetler giyinin. Pantolon paçalarını çorap içine sokun ya da çizme giyinin. Hayvanların üzerindeki keneye, hayvanların kan ve idrarına çıplak elle dokunmayın.'

Riskli alanlardan döndükten sonra kene olup olmadığını görmek için vücudun ve elbiselerin her yerine dikkatlice bakılması gerektiği aktarılan broşür de, vücudun özellikle diz arkası, koltuk altları, kulak arkası, ense, saç dipleri ve kasıklar dahil kontrol edilmeli veya ettirilmesi gerektiği aktarılırken çocukların vücudunun da mutlaka kontrol edilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Vücuda tutunan keneyi çıplak elle dokunmadan eldiven, bez ya da poşetiyle çıkartılması ve bu şekilde çıkartılamıyorsa en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmasının önemine dikkat çekilirken  KKKA'nın  kenedeki mikropların sebep olduğu ölümle de sonuçlanabilen bir hastalık olduğu aktarıldı.

Bağ, bahçe, tarla, ahır, orman, orman kenarı tarım arazisi ve benzeri alanların riskli alanlar olduğu belirtilen broşür de, kene tutulmasından sonra 10 gün içinde; halsizlik, iştahsızlık, ateş, vücut ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma, ishal şikayetlerden herhangi birinin görüşmesinde zaman kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna gidilmesi uyarısı yer aldı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum