Advert
as

YÜCEL, 'İMAM HATİP LİSELERİ, EĞİTİME YENİ BİR BAKIŞ AÇISI KAZANDIRMIŞTIR

YÜCEL, 'İMAM HATİP LİSELERİ, EĞİTİME YENİ BİR BAKIŞ AÇISI KAZANDIRMIŞTIR

Bingöl’de İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen yılsonu etkinliğinde İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel,’İmam hatip liseleri yıllardır yetiştirdiği öğrenciler ile ülkemiz başta olmak üzere dünyanın dört bir yanına barış, kardeşlik, güven, adalet gibi temel görevleri misyon edinerek eğitime yeni bir bakış açısı kazandırmışlardır' dedi.

İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen yılsonu etkinliğine Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Çapak, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, STK temsilcileri, okul idarecileri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlik, İl Müdürü Hali Yücel'in açılış konuşmasıyla başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel; “Akademik başarı ve değerler eğitiminde öncü okullarımız olan imam hatip liseleri yıllardır yetiştirdiği öğrenciler ile ülkemiz başta olmak üzere dünyanın dört bir yanına barış, kardeşlik, güven, adalet gibi temel görevleri misyon edinerek eğitime yeni bir bakış açısı kazandırmışlardır. 1949'da Maarif vekâletince açılan ilk İmam Hatip Lisesinin okul müdürü Mahmut Celaleddin Ökten hocamız ile asımın neslini yetiştirmek üzere başlayan iyilik ve eğitim hareketi bugün Ülkemizde sayıları binleri aşan imam hatip okulları ile yürüyüşüne emin adımlarla devam etmektedir. 2021 yılında yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında Anadolu İmam Hatip liselerinde okuyan 397 öğrencinin ilk 1000'de yer alması bu okullarımızın başarı anlamında geldiği noktayı gözler önüne sermektedir. Bakan Yardımcımız Sayın Nazif Yılmaz'ın mimarı olduğu imam hatip proje okulları ile elbette çok daha iyi başarılar elde edeceğimize olan inancımız tamdır” dedi.

“DERDİMİZ İKİ KANATLI ÖĞRENCİ YETİŞTİREREK ÜLKEMİZİN HİZMETİNE SUNMAKTIR”

Yücel; “Bir kanadında akademik başarı diğer kanadında manevi değerleri özümsemiş dünya ve ahiret mutluluğunu yakalayan, kendinden emin, çevresine güven veren, hz. peygamberin tabiriyle elinden ve dilinden başkalarının emin olduğu nitelikli insan yetiştirmek bu okullarımızın en önemli hedeflerindendir. Bu anlamda İlimiz İmam Hatip okulları da  Akademik başarı ve Değerler Eğitimine ciddi katkılar sunmaktadır. Farklı program ve proje uygulayan okullarımız sayesinde yabancı dili çok iyi öğrenen, hafızlığını yapan, bir taraftan da örgün eğitime devam eden,  hem ahlaki hem de akademik olarak üstün nitelikli öğrenciler olmaya devam edeceksiniz. Bu duygu ve düşüncelerle bu güzel programın hazırlanmasında emek sarfeden okullarımızın değerli yönetici ve öğretmenlerine, işin mutfağında bizzat bulunan sevgili öğrencilerimize şükranlarımı sunar, başarılarınızın devamını dilerim” şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Fatih Kaya ise yaptığı konuşmada, “Bu ülkenin teminatı olan siz öğrencilerimizi yetiştirmeye devam ediyoruz. Sizler, İmam Hatipli olmanın bilincinde, imam hatipli olmanın gururunu yaşayacak hem akademik başarı ve hem de sosyal bir kişiliğe sahip, çevresi ile iyi ilişkiler kurabilen davranışları ile örnek insanlar olacaksınız diyen Kaya, bugün bu etkinlikte emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Öğrenciler tarafından şiir ve ilahilerin okuduğu etkinlikte, İmam Hatip Liselerin yıl boyunca yaptığı etkinlikler ve okul tanıtımlarının ardından yıl boyunca yapılan etkinliklerde dereceye giren öğrencilere Vali Yardımcısı Fatih Kaya ve İl Müdürü Halil Yücel tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum