Advert
as

'70 DEKAR OLAN ÜRETİM, 600 DEKARA YÜKSELDİ'

'70 DEKAR OLAN ÜRETİM, 600 DEKARA YÜKSELDİ'

Yedisu Horoz Kuru Fasulyesi'nin tanıtım toplantısında konuşan İlçe Kaymakamı Mehmet Kaya, 'İlçemizde 2018 yılında 70 dekar üretilen fasulyemiz, coğrafi işaret alması, kaymakamlığımız ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü destekleriyle bu yıl 600 dekarda üretilmektedir' dedi.

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde geçtiğimiz dönemlerde Coğrafi İşaret alan Horoz Kuru Fasulyesi'nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Toplantıya İlçe Kaymakamı Mehmet Kaya, İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Burhan Bahadır, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, Yedisu Belediye Başkanı Ömer İsen, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, köy ve mahalle muhtarları ile Yedisu Çermik Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyeleri katıldı.

Programda konuşma yapan Yedisu Kaymakamı Mehmet Kaya, “İlçemizde 2018 yılında 70 dekar üretilen Fasulyemiz, Coğrafi İşaret alması ve Kaymakamlığımız ve Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü destekleri ile bu yıl 600 dekarda üretilmektedir. İnşallah sulama sisteminin de devreye alınmasıyla bu üretimi 4500-5000 dekarlara çıkarmayı hedefliyoruz. Kadın Kooperatifimizin de kurulmasıyla üretilen ürünlerin pazarlanması noktasında gerekli desteği vereceğiz” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Burhan Bahadır da İl Müdürlüğü olarak Yedisu çiftçilerinin her zaman yanlarında olduklarını belirtti.

Yedisu Ziraat Bankası Müdürü Cengiz Asıllı tarafından da Tarımsal destekleme kredileri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Toplantı sonunda misafirlere Yedisu Horoz Kuru Fasulyesi ikram edildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum