Advert
as

BU İYİLİĞE ORTAK OLUN

BU İYİLİĞE ORTAK OLUN

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH) kurban çalışmaları için kolları sıvadı. İHH'nın bu bayram belirlemiş olduğu kurban bedeli 2.000 TL. Vekâlet yoluyla kurbanlarını İHH'ya bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasında dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

İHH, 30 yılın verdiği tecrübe ile bu yıl da yine mazlumların yanında olacak; hayırseverlerin kurbanlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için “Kurbanla Hatırla” sloganıyla Türkiye dahil 60 ülkeye yola çıkacak. İHH'nın bu yılki kurban bedeli 2.000 TL olduğu belirtildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı bu yılki Kurban organizasyonunu “Bir Hisse Mutluluk” sloganıyla yurt içindeki Kurban çalışmaları ile birlikte 60 ülkeye gerçekleştirerek ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedefliyor. 1992'de gönüllülerin faaliyetleri ile başlayan vakıf çalışmaları 1995 yılında kurumsallaşmıştır. İHH, kuruluşundan bu yana beş kıtada 123 ülkede insanların ihtiyaçlarını gidermek için hizmet vermektedir. İHH, 30 yıldır gerçekleştirdiği kurban çalışmalarında her yıl onlarca ülkeyi ziyaret ederek milyonlarca insana yardım ulaştırıyor.

Çeyrek asrı aşan bir süredir Kurban organizasyonu gerçekleştiren İHH'nın bu bayram belirlemiş olduğu kurban bedeli yurt içinde ve yurt dışında tek fiyat olarak 2.000 TL. Vekâlet yoluyla kurbanlarını İHH'ya bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasından dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Kampanya kapsamında geçen yıl toplamda 62 bin 62 hisseyi 2 milyon 482 bin 480 ihtiyaç sahibine ulaştıran İHH, bu yıl bu rakamın üzerine çıkmayı hedefliyor.

BU İYİLİĞE ORTAK OLUN

Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH) Başkanı Muhittin Gili, “2022 yılı kurban organizasyonu çalışmalarımız devam ediyor. Milyonlarca ihtiyaç sahibinin ‘Bir Hisse Mutluluk'la sevineceği Kurban Bayramı yaklaşıyor. Biz de iyiliği ve paylaşmanın bereketini tüm dünyaya yaymak için hazırlıklarımıza başladık. Partner kuruluşu olduğumuz İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığı ile bu yıl Türkiye ile birlikte 60 ülkede ihtiyaç sahiplerine bereketi ve kardeşliği ulaştıracağız. Siz de kurban vekâletlerinizi, İHH ile dünyanın dört bir tarafına ulaştırabilir, sizi bekleyen milyonlarca ihtiyaç sahibine Bir Hisse Mutluluk yaşatabilirsiniz” dedi.

KURBAN BEDELİ 2.000 TL

Kurban bağışı hakkında bilgiler veren Gili, şunları dile getirdi: “30 yıldır Kurban organizasyonu gerçekleştiren İHH'nın bu bayram belirlemiş olduğu kurban bedeli 2.000 TL. Vekâlet yoluyla kurbanlarını İHH'ya bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasında dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Kurban bağışları, bayramın 2'nci günü (10 Temmuz 2022 Pazar günü) saat 23.59'a kadar yapılabilecektir”

KURBANLIKLAR NASIL KESİLİYOR?

Gili, “Kurbanlarını vekâlet yoluyla vakfımıza gönderen hayırseverlerimiz, kurban bedellerini banka hesap numaralarına havale, kredi kartı, posta çeki ile veya vakıf merkezine bizzat gelerek elden, internet üzerinden online bağış veya telefon vasıtasıyla ulaştırır. Kurbanlıklar, İçişleri Bakanlığı'nın “Kurban Kesim Yerlerine Yönelik Tedbirler” konulu genelgesi çerçevesinde, temizlik kurallarını dikkate alarak hijyenik bir ortamda kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Kurban kesimlerinin gerçekleştiğine dair bilgi, kısa mesaj ile vekâlet sahiplerine iletilir. Kurban hisseleri bağışçıların talebi doğrultusunda, vakfımız tarafından kurban çalışması yapılacak ülkelerin ihtiyaç durumuna göre paylaştırılır. Kurbanlıklar İHH görevlilerince çalışma yapılacak ülke ve bölgelerde kurban ibadeti için gerekli kriterlere uygun olarak satın alınır. Kurban Bayramı'nın birinci günü kurbanlıklar bayram namazı akabinde İslami usullere göre kesilir. Bayramlaşmanın ardından kesilen kurbanlar paylara bölünerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılır. İHH İnsani Yardım Vakfı, 2022 yılı Kurban çalışması kapsamında Türkiye ile birlikte 60 ülke ve bölgede kurban bağışlarını sahiplerine ulaştıracak. Bu sene de kurban vesilesiyle yeryüzüne dağılacak İHH ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürerek değil, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek olmaya devam edecek” diye konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum