Advert
as

KIZILAY KAN BAĞIŞ TIRI BİNGÖL'DE

KIZILAY KAN BAĞIŞ TIRI BİNGÖL'DE

Kızılay'ın Diyarbakır'a bağlı Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi'nden Bingöl'e gelen 'Kan Bağışı Tırı', kan bağışı almaya devam ediyor. Kan Bağışı Tırı, Genç Caddesi Yeni Hükümet Konağı önünde kurularak, 03 Temmuz 2022 Pazar gününe kadar destekçilerinden kan bağışı alacak.

Ulusal kan stoklarını arttırmak amacıyla çeşitli farkındalık çalışmaları yürüten Türk Kızılay'ı birçok ilde olduğu gibi Bingöl'de kan bağışı kampanyası düzenliyor. Türk Kızılay Diyarbakır Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi Kan Bağış Tırı, 03 Temmuz 2022 Pazar gününe kadar, 09.30-19.00 saatleri arasında Genç Caddesi Yeni Hükümet Konağı önünde kurularak, kan bağışı kabul etmeye başladı.
15 DAKİKANIZI VERİN 3 CAN KURTARIN
Türk Kızılay Diyarbakır Kan Bağış Merkezi görevlisi Yunus Küçükkaya, Kan Bağış Tırı'na vatandaşları beklediklerini ifade ederek, “Hastanelerde umutla kan bekleyen hastalarımız, sizin yapacağınız bir ünite kana ihtiyaç duymaktadır. Onların seslerine kulak vermek, dertlerine derman olmak sizin elinizde. Sadece 15 dakikanızı ayırarak, belki bir kanser hastasına, belki bir diyaliz hastasına, belki kan uyuşmazlığı teşhisi konulan bir bebeğe, belki bir trafik kazasında yaralanan hastamıza Umut olabilirsiniz. Şimdi vakit birlik olma, yardımlaşma vaktidir. Kızılay, azalan kan stoklarını arttırabilmek, oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçebilmek adına 20 Haziran-03 Temmuz 2022 tarihleri arasında Genç Caddesi Yeni Hükümet Konağı önünde 09:30-19:00 saatleri arasında kan bağışlarınızı bekliyoruz. Tüm Bingöllü vatandaşlarımızı kan vermeye bekliyoruz” diye konuştu.
6 İLDE 48 HASTANENİN KAN İHTİYACI KARŞILANIYOR
6 İlde 48 hastanenin kan ihtiyacını karşılamak için kan bağış organizasyonları düzenlediklerini ifade eden Küçükkaya, “Kan, yaşam için hayati bir öneme sahiptir. Sağlıklı kişilerin vücudu kanı kendi üretmektedir. Fakat talasemi, lösemi ve kanser hastaları kan ve kan ürünlerini dışarıdan sağlamak zorundalar. Bu nedenle bu kişilerin yaşamlarını sürdürebilmeleri için mutlaka düzenli olarak kan almaları gerekmektedir. Bunun dışında acil olarak yapılması gereken ameliyatlar için de kan ve kan ürünlerine ihtiyaç vardır. Günümüz teknolojisi ile kanın tek kaynağı sağlıklı bireylerin yapmış oldukları kan bağışlarıdır. Kızılay ülke genelinde devlet ve özel tüm hastanelerin kan ihtiyacını karşılamaya çalışmaktadır. İleride yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçebilmek adına kan bağışı yapılması çok büyük önem arz etmektedir. Bu hem vicdani bir sorumluluk, hem de vahim tabloların oluşmaması adına vicdani bir zorunluluktur. Azalan kan stoklarını kritik düzeyin üzerinde tutmak adına Kızılay Diyarbakır Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi bölgesinde bulunan 6 ildeki (Diyarbakır, Batman, Mardin, Bingöl, Siirt ve Şırnak) 48 hastanenin kan ihtiyacını karşılamak için kan bağış organizasyonları düzenlemektedir” şeklinde konuştu.
HER SAĞLIKLI BİREY KAN BAĞIŞINDA BULUNABİLİR
18-65 yaş arası 50 kilogramın üzerinde olan her sağlıklı bireyin Kızılay'a kan bağışı yapabileceğini dile getiren Küçükkaya,  erkekler için yılda 4, kadınlar için ise yılda 3 kere kan bağışlamanın sağlık açısından önemli olduğunu vurguladı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum