Advert
as

GÖNÜL, “YILDA BİR DEFA EVİNE ET GİREN MUHTAÇ VE FAKİR AİLELER VAR”

GÖNÜL, “YILDA BİR DEFA EVİNE ET GİREN MUHTAÇ VE FAKİR AİLELER VAR”

Bingöl Umut Kervanı Başkan yardımcısı M. Refik Gönül yaptığı açıklamada Bingöl merkez ve ilçelerinde çok yönlü insani yardımlarla her yıl binlerce aileye umut olan Bingöl Umut Kervanının, Kurban Bayramı öncesi faaliyetlerine devam ettiği söyledi.

Kurban ibadetinin Allah katındaki önemi ve kurban etinin muhtaçlara ulaştırılması ve bu yılki kurban faaliyetleri ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Gönül, Kurban ibadetinin Allah katındaki kıymetine ve muhtaçları gözetme noktasındaki önemine vurgu yaptı. Gönül, tespit ettikleri ailelerden kimisinin evine sadece Kurban Bayramında et girdiğini söyledi.

“ÜYE VE GÖNÜLLÜLERİMİZLE BİRLİKTE FAALİYETLERİMİZİ BAŞLATTIK”
Bingöl Umut Kervanı Başkan yardımcısı M. Refik Gönül yaptığı açıklamada; “Bingöl Umut Kervanı olarak 2022 kurban hazırlıklarımıza üye ve gönüllülerimizle beraber istişarelerimizi yaparak faaliyetlerimize başladık. Kendilerine Bingöl’de tespit ettiğimiz bu ailelerimize yardımcı olmalarını söyledik. Tüm kardeşlerimizle sevenlerimizle istişarelerimiz devam ediyor. Kurban bağışlarını almaya başladık, vekâletlerini almaya başladık. İnşaallah bu organizasyonu elimizden geldikçe hızlandırmaya çalışacağız. “ dedi.

“GEÇEN YIL BİNGÖL’DE YAKLAŞIK 3500 AİLEYE KURBAN ETİ ULAŞTIRDIK”
Gönül, “Bingöl’de 15 mahallemiz var. Geçen yıl yaklaşık 3500 ailemize ikişer kilogram halinde kırmızı et dağıttık.  Bu yılki kurban hisse bedelimiz 2250 TL’dir. Malum kurban fiyatları ve piyasanın durumu bizleri de bu fiyatı belirlemede belirleyici kıldı. Elimizden geldikçe Bingöl’de bulunan 15 mahallemizdeki muhtaç ve fakir ailelerimize bu etleri ulaştırmaya çalışacağız. Bingöl Umut Kervanı olarak faaliyetlerimiz Bingöl merkezde ve ilçelerimizde temsilciliklerimiz, üye ve gönüllülerimizle inşaallah devam edecek. Yerlerimizi hazırladık, listelerimizi hazırladık. Üye ve gönüllülerimize bilgilerimizi verdik.” dedi

“KURBAN ETLERİ HİJYENİK ORTAMDA PAKETLENİP EVLERE TESLİM EDİLİYOR”
Kurban kesim aşamasındaki faaliyetlere değinen Gönül, “Daha hijyenik bir ortamda kurban etlerini paketleyip hazırlamaya gayret ediyoruz. Kurbanlarımızı mezbahanede usta kasaplar eşliğinde kestikten sonra bir gün soğuk hava deposunda eti dinlendirmek üzere bekletiyoruz. İkinci gün, kesim ve tartı yapıp ikişer kilolar halinde acele bir şekilde tespit ettiğimiz ailelerimize inşaallah ulaştıracağız.” ifadelerine yer verdi.

“YILDA BİR DEFA EVİNE ET GİREN MUHTAÇ VE FAKİR AİLELER VAR”
Gönül, kurban faaliyetlerinin önemine vurgu yaparak, “Muhtaç ve fakir ailelerin evlerine biraz da olsa et verelim. Bazen aileler derneğimize gelip dertlerini anlatıyorlar, onları dinlediğimizde bazı aileler diyor ki, geçen yıl biz sizden et almıştık ve bu zamana kadar da biz bir şey almadık diyorlar. Yılda bir defa evine et giren muhtaç fakir aileler var. İnşaallah sizler de bu konuda duyarlı olursunuz, elinizden geleni yapmaya çalışırsınız.” dedi.

“KURBAN GÜNÜNDE ALLAH’IN EN ÇOK SEVDİĞİ AMEL KURBAN KESMEKTİR”
Kurban ibadetinin Allah katındaki faziletini hatırlatan Gönül, “Unutmamak gerekir ki Efendimiz aleyhisselam; 'kurban gününde Allah’ın en çok sevdiği amel kurban kesmektir' buyuruyor. Bizler de elimizden geldikçe bu ibadetimizi yerine getirmeye çalışalım. Biz burada sadece bir köprü vazifesi görüyoruz, aracı oluyoruz, elimizden ne geldiyse yapmaya gayret ediyoruz. Derneğimizde kurban bağışında bulunmak isteyen hayırseverlere çağrımız şudur; derneğimizin telefon numaralarından, sosyal medya hesaplarından ulaşabilirler. Ve yine derneğimize bağlı üye ve gönüllülerimiz üzerinden de bize ulaşabilirler. Bizlerde bu vekâletleri alıp en güzel şekilde kurbanlarını keseceğiz. Merkezde olan kardeşlerimiz bizlere ulaşabilir. İlçelerimizde de temsilciliklerimiz var. Temsilciler vasıtasıyla da kurban vekâletlerini verebilirler. Umut Kervanı olarak tekrar çağrımız; Kurban bağışında bulunmalarıdır. Cenabı Allah yapacağınız hayırları kabul etsin.” şeklinde konuştu. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum