Advert
as

FOOTVOLLEY’DEN TECRÜBEYLE AYRILDILAR

FOOTVOLLEY’DEN TECRÜBEYLE AYRILDILAR

Solhan Ayak Tenisi Takımı olarak katıldıkları her organizasyondan başarı ile ayrılan Solhanlı sporcular, bu yıl ilk kez Türkiye milli takımı adına Footvolley Dünya Kupası elemelerine katılarak tecrübe ile ayrıldılar.

Hatay’ın Arsuz ilçesinde düzenlenen ve erkekler ile mix (kadın-erkek) kategorilerinde yapılan Footvoley Dünya Kupası elemelerine Solhan Ayak Tenisi Takımı sporcularından Serdar Demir, Furkan Yayan ve Berdan Bolat erkekler kategorisi olarak milli takım adına mücadele ettiler.

Karşılaşmaları; Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Dünya Azeri Türkleri Genel Koordinatörü Başar Kömür, Türkiye Futbol Federasyonu Plaj Futbolu Sorumlusu Sercan Görgülü, Arsuz İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Barkın Eryılmaz, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Hasan Gün, Arsuz İlçe Tarım Müdürü Serkan Yılmaz, Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Dik, Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Muhtarlar ve spor severler yakından takip etti.
Gözcüler Plajı'nda Kolombiya ile Romanya, Moldova ile de İran takımlarının karşılaşmalarıyla başlayan Footvolley Dünya Kupası elemeleri erkekler ve mix (kadın-erkek) olarak iki kategoride gerçekleşirken, organizasyona 12 ülkenin 49 sporcusu katıldı.
Türkiye, Azerbaycan, Brezilya, Arjantin, İspanya, Romanya, Moldova, Pakistan, Hindistan, Kolombiya, İran ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden karşılaşmalara katılan ve elemeyi geçen takımlar, 24-29 Ağustos'ta Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilecek finallere gitmeye hak kazandılar.
Footvolley Dünya Kupası elemelerine milli takım adına ilk kez katılan Solhanlı sporcular, erkekler kategorisinde çıktıkları beş karşılaşmadan 2 galibiyet, 3 mağlubiyet alarak 12 takımın katılımıyla gerçekleşen elemelerde 7’nci sırada tamamlayarak ilk dört sırada yer alamadıkları için Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilecek finallere gitmeye hak kazanmadılar.

Turnuva Sonrasında gazetemize açıklamalarda bulunan Solhanlı Milli sporcu Serdar Demir, şu ifadelere yer verdi; “Bingöl Solhan Ayak Tenisi Takımı kaptanı ve Bingöl il temsilcisi olarak ülkemi, memleketimi ve güzel ilçemiz Solhan’ı uluslararası arenada temsil etmek gurur verici. Ayak tenisinde önce Türkiye sonra Avrupa’da ki başarılarımızdan sonra ilk defa katıldığımız Footvolley branşında dünya sıralamasında 7’nci olduk. Brezilya, Azerbaycan, İran, Romanya, Moldova ve Kolombiya gibi ülkelerle mücadele etmek, onlarla iyi ilişkiler kurmak bizim için çok güzeldi. Takım arkadaşlarımla beraber ilerdeki turnuvalara daha iyi hazırlanıp gitme kararı aldık. Zor imkanlarla bu başarıyı sağlamak mutluluk verici. Umarım Solhan’ımızı, Bingöllümüzü ve ülkemizi daha nice uluslararası arenalarda temsil ederiz. Arsuz Belediyesi’ne de güzel ev sahipliği için teşekkür ederiz.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum