Advert
as

VEKÂLET YOLUYLA KESİLEN KURBANLAR 456 AİLEYE ULAŞTIRILDI

VEKÂLET YOLUYLA KESİLEN KURBANLAR 456 AİLEYE ULAŞTIRILDI

Kurban bayramında Türkiye Diyanet Vakfı vekâlet yoluyla kesilen kurbanlar, Solhan’da 456 aileye dağıtıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından vekâlet yoluyla kesilen 56 hisse kurban, Solhan’daki 456 ihtiyaç sahibi aileye ulaştırıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı Solhan Şubesi 2022 Yılı Vekâletle Kurban Kesim Organizasyonu hakkında bilgi veren Solhan İlçe Müftüsü, “2022 yılı Kurban bayramında yurt dışında 82 ülkenin 375 bölgesinde,  yurt içinde de 81 il ve ilçelerinde vatandaşlarımızın emaneti olan toplam 525 bin 550 hisse kurban kesip vatandaşlarımıza ve yurt dışındaki muhtaç kardeşlerimize ulaştırdı.” dedi.

İlçemizde toplam 56 hisse kurban etini 456 ihtiyaç sahibi aileye ulaştırdıklarını belirten Toprak açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi.

“Yurt dışında yoksulluk ve krizlerin yoğun yaşandığı Afganistan, Suriye, Irak, Filistin ve Arakan başta olmak üzere Afrika, Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri, Kafkasya, Uzak doğu ve Güney Amerika’nın da aralarında bulunduğu 82 ülkenin 375 bölgesinde ve yurt içinde 81 il ve ilçelerinde vatandaşlarımızın emaneti olan kurbanları yerlerine ulaştıran Türkiye Diyanet Vakfı vatandaşlarımızın emaneti olan kurbanlardan 56 (elli altı) hissesini de bu yıl Solhan ilçemizdeki vatandaşlarımıza dağıtılmak üzere İlçe Müftülüğümüz aracılığı ile kestirdi.
Müftülüğümüz; bünyesinde oluşturulan “Kurban Komisyonu”nda görevli hocalarımız marifetiyle ilçemizde kesilen 56 (elli altı) hisse kurbanlık hayvan, Kurban Bayramından önce temin edilip gerekli hazırlıkları yapıldıktan sonra Kurban Bayramının ikinci günü kurbanları kestirip bayramın üçüncü günü din görevlilerimiz aracılığıyla ilçemizdeki vatandaşlarımıza dağıtımını yaptı.
2022 yılı Kurban Bayramında, yurt içinde ve yurt dışında kesilmek üzere Türkiye Diyanet Vakfına 525 bin 550 hisse kurban bağışında bulundu.
Türkiye Diyanet Vakfı, yurt içinde kesilmek üzere emanet aldığı kurban vekâletlerinden kaç tanesinin, hangi il veya ilçede kestirilebileceğini bayramdan önce il ve ilçe müftülüklerinin görüşlerini de alarak belirleyip müftülüklere bildirmesinin ardından müftülükler de kendi bölgelerinde kesilecek kurbanlık hayvanları temin edip bayram günlerinde usulüne uygun bir şekilde keserek vatandaşlarımıza ulaştırdı.
Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Hangi kurbanın nerede kesileceği belirlendikten sonra vekâletle bağış isim listeleri kurbanların kesileceği il veya ilçe müftülüğüne gönderildi.
Müftülüklere gönderilen listelerdeki vekâlet sahiplerinin kurbanları, dini hususlar ve hijyen kuralları gönünde bulundurularak ve kamera ile kayıt altına alınarak kesim işlemi tamamlandı.
Türkiye Diyanet Vakfı tarafından ilçemizde kesilmek üzere müftülüğümüze gönderilen elli altı hisse kurbanlık hayvan müftülüğümüz tarafından Kurban Bayramının ikinci günü kestirildi. Kesimi yapılan kurbanlıklar, bayramın üçüncü günü paylara ayrılarak, hocalarımız desteği ile 456 ailemize ulaştırıldı. Böylece vatandaşlarımızın emaneti olan kurbanlar Türkiye Diyanet Vakfımız aracılığı ile yurt içindeki vatandaşlarımıza ulaştırılmış oldu. Kurban vekaletlerini Türkiye Diyanet Vakfımıza vererek vatandaşlarımıza ulaştırılmasına vesile olan kurban sahibi kardeşlerimizin, kurbanlarının Cenab-ı Allah’a yakınlaşmalarına vesile olmasını yüce niyaz ediyorum. 
Cenab-ı Allah emeği geçen arkadaşlarımızın hayrını kabul eylesin. Organizasyonumuza ibadet bilinci ile destek veren, emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Rabbimiz hepsinden razı olsun. 
Rabbimiz tüm din kardeşlerimize sıhhat, afiyet ve huzur içinde daha nice bayramlara kavuşmayı ve nice kurbanlar kesmeyi nasip eylesin. Rabbimiz Halili Hz. İbrahim (a.s.) den ve Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s.) den kabul buyurduğu gibi bizden de kabul buyursun ve kurbanlarımızı, ibadetlerimizi kendisine yakınlaşmamıza vesile eylesin.”


Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum