Advert
as

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ'NE 4 BİN 880 KONTENJAN

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ'NE 4 BİN 880 KONTENJAN

2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM tarafından yayınlandı. Buna göre, Bingöl Üniversitesi'ne YÖK tarafından Bin 838'i lisans, 3 bin 42'si ön lisans olmak üzere toplamda 4 bin 880 kontenjan verildi.

Bingöl Üniversitesi'ne 2022-2023 akademik yılında 4 bin 880 öğrenci kontenjanı ayrıldı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) yayımladığı 2022 tercih kılavuzunda bin 880'i lisans, 3 bin 42'si ön lisans olmak üzere toplam 4 bin 880 öğrenci kontenjanı ayrıldı.
YENİDEN VE İLK KEZ ÖĞRENCİ ALACAK PROGRAMLAR
Daha önce öğrenci alımı durdurulan Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Programına, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Programına, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programına ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Haberleşme Programlarına bu yıl yeniden öğrenci alınırken, Teknik Bilimler MYO bünyesinde bulunan ‘Web Tasarımı ve Kodlama Programı' ile Sağlık Hizmetleri MYO bünyesinde bulunan ‘Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Programı' ve ‘Evde Hasta Bakımı Programı'na bu yıl ilk kez öğrenci alınacak.
“BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR”
Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Bingöl Üniversitesi büyümeye devam ederek kalitesini ortaya koymaktadır. Üniversitemiz; ‘Bölgesel Kalkına Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı',  ‘Dijital Dönüşüm' ve ‘YÖK Anadolu Projesi' gibi alanlarda pilot üniversite olarak çalışmalarına devam ediyor. Fiziki ve akademik anlamda çok iyi bir altyapıya sahip olan Üniversitemiz,  modern bir kampüsle, güzel sosyal yaşam alanı ile bir bilim ve kültür merkezidir. Bizi tercih eden öğrencilerimiz mutlu olacaktır. Her bölüm ve programımızda uygulama alanları çağın gereklerine göre dizayn edilmiştir” dedi.
TERCİHLER 27 TEMMUZ VE 5 AĞUSTOS TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK
ÖSYM tarafından yayınlanan 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'na göre üniversitelere yerleştirme tercihlerinin 19-26 Temmuz 2022 tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum